Folli-Follie: Έρχονται αγωγές κατά της οικογένειας Κουτσολιούτσου και της ECOVIS

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Folli-Follie: Έρχονται αγωγές κατά της οικογένειας Κουτσολιούτσου και της ECOVIS

Αγωγές τόσο κατά της οικογένειας Κουτσολιούτσου όσο και κατά της ECOVIS VNT, της ελεγκτικής εταιρείας που υπέγραφε τις οικονομικές καταστάσεις της Folli-Follie, θα καταθέσουν Έλληνες και ξένοι επενδυτές.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών Γιάννης Κυριακόπουλος ανέφερε πως πέραν των μηνύσεων που έχουν ήδη υποβληθεί θα ακολουθούσουν μαζικές αγωγές για το σκάνδαλο των πλαστών οικονομικών στοιχείων της Folli-Follie.

Όπως είπε, εντός του Οκτωβρίου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα ανακοινώσει είτε την καθολική αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Folli-Follie είτε θα την επαναφέρει σε διαπραγμάτευση, κάτι που θα οδηγήσει αυτόματα στην χρηματιστηριακή καταβαράθρωση της τιμής του τίτλου.

Ανεξάρτητα από την έκβαση, τη διαπραγμάτευση ή όχι, οι επενδυτές θα καταθέσουν αγωγές για τη ζημία που θα έχουν υποστεί λόγω της εξαπάτησης τους από την οικογένεια Κουτσολιούτσου και την ECOVIS.

Σήμερα οι ζημιωθέντες μέτοχοι της Folli-Follie υπολογίζονται σε 7.500, ενώ στους χαμένους είναι και 100 funds που είτε διαθέτουν μετοχές της εταιρείας είτε είναι ομολογιούχοι της.

Υπενθυμίζεται πως το πόρισμα της Alvarez & Marsal έδειξε πως η Folli-Follie είχε στην Ασία «μαϊμού» τζίρο 996 εκατ. δολάρια, πλαστά αποθέματα 548 εκατ. δολαρίων και ανύπαρκτες καταθέσεις ύψους 289,6 εκατ. ευρώ!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider