Ενδοοικογενειακή κόντρα έχει ξεσπάσει στη γνωστή αλυσίδα ζαχαροπλαστείων «Κωσταντινίδης» με πόλεμο ανακοινώσεων και επίκεντρο την χρήση της επωνυμίας ενός εκ των δύο αδερφών.
Ειδικότερα όλα ξεκίνησαν με τα εγκαίνια του νέου καταστήματος «Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης» στη Λεωφόρο Κύμης, στο ύψος της Νέας Ιωνίας από τον Θεόδωρο Κωνσταντινίδη (διατηρεί τρία ζαχαροπλαστεία στο Βόλο), αδερφό του Γρηγόρη που διαχειρίζεται τα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Με ανακοίνωση η πλευρά του Γρηγόρη Κωνσταντινίδη ως “Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδη”, στρέφεται κατά του νέου ζαχαροπλαστείου στη Νέα Ιωνία και “ενημερώνει τους πελάτες της ότι το κατάστημα- ζαχαροπλαστείο που έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του το τελευταίο διάστημα στην Νέα Ιωνία Αττικής, επί της οδού Κύμης αρ. 17, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αλυσίδα καταστημάτων της εταιρείας.
Κάθε προσπάθεια της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ως άνω καταστήματος να εκμεταλλευτεί τη φήμη, την αναγνώριση και την εκτίμηση που χαίρουν τα νομίμως καταχωρημένα δικαιώματα και προϊόντα της εταιρείας μας, καθώς και κάθε γραπτή ή προφορική αναφορά κατά την οποία το εν λόγω κατάστημα εμφανίζεται ότι αποτελεί μέλος των ζαχαροπλαστείων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, συνιστά αθέμιτη ανταγωνιστική πρακτική και αποτελεί πράξη παράνομη και καταχρηστική για την οποία η εταιρεία μας έχει ήδη κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Με στόχο να προστατεύσει τους πελάτες της «από ανάλογες πρακτικές παραπλάνησης» η εταιρεία υπενθυμίζει πως δραστηριοποιείται στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης μέσω των δώδεκα συνολικά υποκαταστημάτων της (ζαχαροπλαστείων), όπου και δραστηριοποιείται υπό το διακριτικό γνώρισμα – σήμα «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ».
Ειδικότερα σήμερα λειτουργεί 10 ζαχαροπλαστεία στο Νομό Αττικής και 2 στο Νομό Θεσσαλονίκης”.
Απαντώντας στους ισχυρισμούς του αδερφού του ο Θεόδωρος Κωσταντινίδης με ανακοίνωση του τονίζει ότι λυπάται για όσα τού καταλογίζει ο αδελφός του και τονίζει ότι «δεν μπορεί να τού αφαιρέσει ούτε το επίθετο Kωνσταντινίδης, ούτε και την προσωπική του ιστορία και διαδρομή στη ζαχαροπλαστική. Υπενθυμίζει ότι ο ίδιος διαθέτει την άδεια χρήσης του σήματος και του ονόματος, καθότι είναι και εκείνος διαχειριστής στην κοινή εταιρία με τον ίδιο και τα άλλα αδέλφια τους από το 1983 στη Λάρισα και από το 2007 στον Bόλο.
Τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης δραστηριοποιούνται στο χώρο της ζαχαροπλαστικής από τις αρχές του 20ου αιώνα. Το 1922, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή η οικογένεια βρέθηκε στη Λάρισα, όπου ο Γρηγόρης Κωνσταντινίδης έστησε το πρώτο υποτυπώδες ζαχαροπλαστείο της εποχής.
Το 1925, οι δύο γιοί του Γρηγόρη, ο Λάζαρος και ο Στέλιος Κωνσταντινίδης άνοιξαν σε μια παράγκα το πρώτο επί ελληνικού εδάφους ζαχαροπλαστείο.
Ο Λάζαρος Κωνσταντινίδης μαθητεύει στο πλευρό των κορυφαίων Ελλήνων ζαχαροπλαστών και φημισμένων Γάλλων σεφ. Εκεί μαθαίνει την τέχνη των ‘χιλίων φύλλων’ (mille-feuille). Του ξακουστού μιλφέιγ.
Στην συνέχεια η εξάπλαωση των ζαχαροπλαστείων Κωνσταντινίδης ήταν ραγδαία. Επόμενος σταθμός ήταν ο Πλαταμώνας, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος και τέλος η Αθήνα.
Σήμερα, τα εγγόνια του Γρηγόρη Κωνσταντινίδη, Γρηγόρης, Στέλιος και Μαρία Κωνσταντινίδη ηγούνται της επιχείρησης.
Η εταιρία σήμερα μετράει στο ενεργητικό της 12 καταστήματα ανά την Ελλάδα.
Τα ζαχαροπλαστεία Κωσταντινίδης είναι γνωστά κυρίως για τα μιλφέιγ τους, τα οποία και φτιάχνουν μπροστά σας, την ώρα που τα ζητάτε. Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέγουν πολλοί καταναλωτές να αγοράσουν από εκεί, ενώ πρόσφατα έχουν προσθέσει στο «μενού» τους και το σοκολατένιο μιλφέιγ που γίνεται ανάρπαστο.
Εκτός όμως από το μιλφέιγ, η αλυσίδα είναι γνωστή και για τα παγωτά της. Μάλιστα το 2011 κέρδισαν το Πανελλήνιο και Πανευρωπαϊκό βραβείο παγωτού, παίρνοντας τη διάκριση από την Ακαδημία Ιταλικού Παγωτού. Προς το παρών ο όμιλος Κωνσταντινίδη δραστηριοποιείται μόνο στην εγχώρια αγορά, ενώ στο παρεθόν οι ιδιοκτήτες της εξέταζαν το ενδεχόμενο επέκτασης τους και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.
Τα υλικά που χρησιμοποιούν τα ζαχαροπλαστεία Κωσταντινίδης, προέρχονται από Έλληνες παραγωγούς από διάφορα σημεία της χώρας, στηρίζοντας τοπικούς παραγωγούς σε περιοχές όπως ο Τύρναβος και η Κρήτη.