Δίχως τέλος το σφυροκόπημα στην τουρκική λίρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δίχως τέλος το σφυροκόπημα στην τουρκική λίρα
Την Τετάρτη το τουρκικό νόμισμα υποχωρεί για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, ενώ οι απώλειες από τις αρχές του χρόνου έχουν φτάσει το 17%.

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων συνεχίζει να κινείται το τουρκικό νόμισμα, με τους επενδυτές να του «γυρίζουν την πλάτη» άρον άρον, εκφράζοντας φόβους για το μέγεθος της κρίσης που προκαλεί στην τουρκική οικονομία η πανδημία του κορονοϊού.

Η διεθνής επενδυτική κοινότητα δεν δείχνει να πείθεται από τα μέτρα που λαμβάνει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη θωράκιση της οικονομίας, με αποτέλεσμα η τουρκική λίρα να συνεχίζει να υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλά.

Την Τετάρτη το τουρκικό νόμισμα υποχωρεί για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, χάνοντας 0,9% και φτάνοντας στα επίπεδα του 7,1402 ανά δολάριο.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι απώλειες για την τουρκική λίρα από τις αρχές του χρόνου έχουν φτάσει το 17%, ενώ πλέον διαπραγματεύεται μόλις 1% υψηλότερα από το ιστορικό χαμηλό του 7,2362 που άγγιξε κατά τη διάρκεια της νομισματικής κρίσης το 2018.

Χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα ο Ερντογάν

Και όλα αυτά την ώρα που ο Ερντογάν εξαγγέλλει σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί στην Τουρκία.

Μαγαζιά και κουρεία αναμένεται να ανοίξουν από τη Δευτέρα 11 Μαΐου, ενώ οι φοιτητές θα επιστρέψουν στα έδρανα των πανεπιστημίων στις 15 Ιουνίου.

«Οι μηχανές της βιομηχανίας αναμένεται να ανάψουν τον Ιούνιο», εκτιμά ο επικεφαλής της ένωσης βιομηχανιών της γειτονικής χώρας.

Κεντρική φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider