ΟΟΣΑ: «Κόβει» στο 3,9% τις εκτιμήσεις για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2019

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΟΣΑ: «Κόβει» στο 3,9% τις εκτιμήσεις για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2019
Για την υποβάθμιση των εκτιμήσεών του ο ΟΟΣΑ επικαλείται την αβεβαιότητα που γεννούν οι εμπορικές διενέξεις και οι διαβουλεύσεις για το Brexit.

Σε καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεών του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας το 2019 και το 2020 προχώρησε ο ΟΟΣΑ, επικαλούμενος την αβεβαιότητα που γεννούν οι εμπορικές διενέξεις και οι διαβουλεύσεις για το Brexit.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τη νέα έκθεση που ο ΟΟΣΑ έδωσε σήμερα Τετάρτη στη δημοσιότητα, για το 2019 η παγκόσμια ανάπτυξη τοποθετείται στο 3,3%, ενώ για το 2020 στο 3,4%.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, ο ΟΟΣΑ τοποθετούσε στο 3,5% την εκτίμησή του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2010.

«Οι συνεχιζόμενες εμπορικές διενέξεις, η αβεβαιότητα σε επίπεδο πολιτικής και η πτώση της επιχειρηματικής και καταναλωτικής εμπιστοσύνης είναι παράγοντες που συντελούν στην υποβάθμιση των εκτιμήσεών μας για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας», αναφέρουν οι αναλυτές του ΟΟΣΑ στην έκθεσή τους.

Για τη Μεγάλη Βρετανία προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης μόλις 0,8% για το 2019, για τις ΗΠΑ ρυθμό ανάπτυξης 2,6%, ενώ, όπως εκτιμά, η ανάπτυξη στην Κίνα προβλέπεται να επιβραδυνθεί σταδιακά στο 6% το 2020, καθώς τα νέα μέτρα που λαμβάνονται αντισταθμίζουν τις αδύναμες εξελίξεις στο εμπόριο.

Ευρωζώνη

Για την Ευρωζώνη ο ΟΟΣΑ προβλέπει τώρα ρυθμούς ανάπτυξης μόλις 1% και 1,2% το 2019 και το 2020, ενώ τον Νοέμβριο προέβλεπε 1,8% και 1,6%, αντίστοιχα. Σημειώνει ότι η ασθενής ανάπτυξη προβλέπεται τώρα ότι θα διαρκέσει για μεγαλύτερη περίοδο από όσο θεωρείτο αρχικά και τονίζει ότι για τον λόγο αυτό χρειάζονται νέα μέτρα πολιτικής «για να ενισχυθεί η βραχυπρόθεσμη ζήτηση στην Ευρωζώνη» και να τονωθούν οι προοπτικές ανάπτυξης της μεσοπρόθεσμα.

Ο οργανισμός προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης μόλις 0,7% για τη Γερμανία φέτος, ενώ για την Ιταλία προβλέπει ύφεση (-0,2%) και για τη Γαλλία ανάπτυξη 1,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider