Τσακαλώτος: Δεν μειώθηκαν οι συντάξεις με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσακαλώτος: Δεν μειώθηκαν οι συντάξεις με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
«H κυβέρνηση δούλεψε με σχέδιο και συμμαχίες» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλειδης Τσακαλώτος.

«H κυβέρνηση δούλεψε με σχέδιο και συμμαχίες. Δεν μειώθηκαν οι συντάξεις και όπως φαίνεται δεν θα μειωθεί και το αφορολόγητο» είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλειδης Τσακαλώτος από το Ζάππειο, όπου ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το πακέτο παροχών.

Όπως είπε αυτό που συζητείται σήμερα είναι το πρόβλημα της υπεραπόδοσης στα δημοσιονομικά. Υπάρχουν πολλοί λόγοι αλλά ένας δεν υπήρχε: ότι το είχαμε σχεδιάσει, αυτό θα ήταν ανεπίτρεπτο και χωρίς οικονομική λογική.

Όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος «η στρατηγική που ανακοινώθηκε βασίζεται στην αξιοπιστία. Η ΝΔ λέει να κερδίσει τις εκλογές και να κερδίσει αξιοπιστία. Εμείς λέμε ότι κερδίσαμε αξιοπιστία και γι’ αυτό μπορούμε να προχωρήσουμε στα μέτρα που παρουσιάσαμε».

Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για αλλαγή πλεύσης από τα μνημονιακά δεδομένα και τόνισε πως «τότε γίνονταν επιστροφή πόρων μέσω του κοινωνικού μερίσματος κάτι που βοήθησε αλλά δεν ήταν η άριστη αντιμετώπιση της οικονομικής πολιτικής. Τώρα μπορούμε να κινηθούμε εκ των προτέρων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider