«Έφτασε» στο ΔΝΤ το αίτημα της Ελλάδας για πρόωρη αποπληρωμή δανείων

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έφτασε» στο ΔΝΤ το αίτημα της Ελλάδας για πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Ο Τζέρι Ράις εξήγησε πως κλιμάκιο του ΔΝΤ βρέθηκε αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα για επαφές με την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της κατάρτισης της έκθεσης του άρθρου 4 του ΔΝΤ.

Στην επιβεβαίωση πως η Ελλάδα ενημέρωσε επίσημα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την πρόθεσή της να αποπληρώσει πρόωρα το 40% των υφισταμένων δανείων του Ταμείου προχώρησε από την Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

Ερωτηθείς σχετικώς με την Ελλάδα ο Ράις εξήγησε πως κλιμάκιο του ΔΝΤ βρέθηκε αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα για επαφές με την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της κατάρτισης της έκθεσης του άρθρου 4 του ΔΝΤ.

Όπως είπε, η σχετική έκθεση που θα περιλαμβάνει τα ευρήματα του ελέγχου του ΔΝΤ θα δημοσιοποιηθεί στα μέσα του 2019.

Σχετικά με την πρόωρη αποπληρωμή του ταμείου, ο Ράις ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσε το Ταμείο πως προτίθενται να αποπληρώσει πρόωρα το 40% των υφισταμένων δανείων του οργανισμού (3,7 δισ. ευρώ περίπου), κάτι που ο εκπρόσωπος του Ταμείου είπε πως εντάσσεται στο πλαίσιο της διαχείρισης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

«Η κίνηση αυτή είναι λογική», τόνισε επανειλημμένα ο Τζέρι Ράις, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η αποπληρωμή θα γίνει όταν παρασχεθούν οι σχετικές εγκρίσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδος.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε νωρίτερα το insider.gr, το ΔΝΤ εκφράζει δυσαρέσκεια για το πακέτο παροχών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την περασμένη Τρίτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider