Παίρνει μπρος ο 6ος προβλήτας του ΟΛΘ

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παίρνει μπρος ο 6ος προβλήτας του ΟΛΘ
Πρόκειται για από τις πιο σημαντικές επενδύσεις του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης project management παίρνει μπρος η επέκταση του 6ου προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για από τις πιο σημαντικές επενδύσεις του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) που αποτελεί μέρος και των επενδύσεων συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ, τις οποίες έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει η νέα διοίκηση.

Η σύμβαση μελέτης και διαχείρισης του έργου που υπεγράφη χθες Τετάρτη μεταξύ του ΟΛΘ και της κοινοπραξίας υπό την Hill International περιλαμβάνει την κατασκευή:

– Νέου πρόσθετου κρηπιδώματος μήκους 460 μέτρων με ωφέλιμο βάθος -17,6μ. τουλάχιστον.

– Πρόσθετης χερσαίας ζώνης, πλάτους τουλάχιστον 300 μέτρων, κατά μήκος του παραπάνω νέου κρηπιδώματος.

– Όλων των συμπληρωματικών έργων υποδομής που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της πλήρους λειτουργικότητας του νέου κρηπιδώματος και της αντίστοιχης χερσαίας ζώνης.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η διάρκεια του έργου είναι 46 μήνες, ενώ όπως δήλωσε ο πρόεδρος ης ΟΛΘ Α.Ε., κ. Σωτήρης Θεοφάνης, «στόχος μας είναι η έναρξη της κατασκευής του έργου το συντομότερο δυνατό προκειμένου το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές ώστε να εξελιχθεί σε μεταφορικό κόμβο διεθνούς εμβέλειας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Βαλκανική».

Με τη σειρά του, ο Αντιπρόεδρος της Hill και Διευθύνων Σύμβουλος Νότιας Ευρώπης, κ. Μανώλης Σιγάλας, τόνισε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους εμάς στην Hill International η συμμετοχή μας σε ένα έργο τέτοιας δυναμικής και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της κοινοπραξίας είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε σκληρά, σε συνεργασία με τα στελέχη της ΟΛΘ Α.Ε. και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για την επιτυχή υλοποίηση του έργου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider