Νέο «χτύπημα» του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ στο real estate

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο «χτύπημα» του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ στο real estate
Το ενδεχόμενο να υποβάλλει προσφορά για να αποκτήσει την βρετανική εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Rightmove, σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο διαδικτυακό δίκτυο real estate εξετάζει η REA Group, ιδιοκτησίας Ρόμπερτ Μέρντοχ.

Το ενδεχόμενο να υποβάλλει προσφορά για να αποκτήσει την βρετανική εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Rightmove, σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο διαδικτυακό δίκτυο real estate εξετάζει η REA Group, ιδιοκτησίας Ρούπερτ Μέρντοχ.

Η εταιρεία διαφήμισης ακινήτων με έδρα την Μελβούρνη, η οποία ελέγχεται από την News Corp του Μέρντοχ, εξέδωσε ανακοίνωση στο αυστραλιανό χρηματιστήριο ότι εξετάζει μια πιθανή προσφορά για την εξαγορά της Rightmove, αλλά δεν έχει ακόμη μπει σε διαπραγματεύσεις.

Η Rightmove είναι η κορυφαία πύλη για αναζήτηση ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία χρησιμοποιείται από μεσίτες για την προβολή ακινήτων προς πώληση και ενοικίαση.

Η REA Group, δεν ανέφερε το ποσό που σκέφτεται να προσφέρει για το Rightmove, αλλά σύμφωνα με το «κλείσιμο» της Παρασκευής, η βρετανική πλατφόρμα αποτιμάται σε 4,34 δισ. στερλίνες (5,7 δισ. δολάρια).

Στην ανακοίνωσή της, η REA Group εξηγεί ότι θεωρεί την πιθανή εξαγορά ως μια «ευκαιρία μετασχηματισμού» και επικαλείται «σαφείς ομοιότητες» μεταξύ των δύο επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής αναγνωρισιμότητας του εμπορικού σήματος, του μεριδίου που κατέχουν στην αγορά και των «εξαιρετικά ευθυγραμμισμένων αξιών».

Ωστόσο, το προηγούμενο εγχείρημα της REA Group στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου δεν είχε στεφθεί με επιτυχία. Το 2009, η εταιρεία πούλησε την ιστοσελίδα ακινήτων PropertyFinder Group στον κύριο ανταγωνιστή της Rightmove, τη Zoopla, κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Αναλυτές της Jefferies σημείωσαν ότι η Rightmove θα μπορούσε να επωφεληθεί από την ισχυρή διοίκηση και την τεχνογνωσία της REA σε «στρατηγικούς τομείς ανάπτυξης», όπως τα ενυπόθηκα δάνεια, οι εμπορικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες ενοικίασης.

Σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία περί εξαγορών, η REA έχει προθεσμία μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου για να υποβάλει επίσημη προσφορά ή να αποχωρήσει μετά τη δημόσια εκδήλωση ενδιαφέροντος που υπέβαλε.

Η μετοχή της Rightmove στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου καταγράφει άλμα σχεδόν 22%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Safran εξαγοράζει την Preligens έναντι 220 εκατ. ευρώ

Η AbbVie ολοκλήρωσε την εξαγορά της Cerevel Therapeutics

Άκμαν: Η Βραζιλία με την αναστολή του Χ θα διώξει τους επενδυτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider