Η Safran εξαγοράζει την Preligens έναντι 220 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Safran εξαγοράζει την Preligens έναντι 220 εκατ. ευρώ
Η Preligens ειδικεύεται στην τεχνητή νοημοσύνη με χρήσεις στην αεροδυναμική και την άμυνα, θα μετονομαστεί σε Safran.AI και θα ενταχθεί στον τομέα Safran Electronics & Defense.

Η γαλλική πολυεθνική εταιρεία Safran που κατασκευάζει κινητήρες αεροσκαφών αλλά και αεροδιαστημικό και αμυντικό εξοπλισμό, σύναψε την Δευτέρα συμφωνία για την απόκτηση της επίσης γαλλικής εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης Preligens έναντι 220 εκατ. ευρώ.

Η Preligens που ειδικεύεται στην τεχνητή νοημοσύνη με χρήσεις στην αεροδυναμική και την άμυνα, θα μετονομαστεί σε Safran.AI και θα ενταχθεί στον τομέα Safran Electronics & Defense.

Πιο συγκεκριμένα, αναπτύσσει πολύπλοκους αλγόριθμους και λογισμικό για την ανάλυση και τον εντοπισμό αντικειμένων στρατιωτικού ενδιαφέροντος χρησιμοποιώντας εμπορικές και κυβερνητικές απεικονίσεις, σύμφωνα με τη Safran.

«Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, είμαστε αποφασισμένοι όχι μόνο να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη των λύσεων τεχνητής νοημοσύνης της Preligens, αλλά και να εξερευνήσουμε από κοινού εντελώς νέες περιοχές εφαρμογών της στην αεροπορία, την άμυνα και το διάστημα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Safran Electronics & Defense, Franck Saudo.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BYD: Ρεκόρ πωλήσεων τον Αύγουστο παρά το «φρένο» στα ηλεκτρικά οχήματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider