Προσπάθειες Πιτσιλή για να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική αξιολόγηση των εφοριακών

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσπάθειες Πιτσιλή για να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική αξιολόγηση των εφοριακών
Η πλειοψηφία απέχει από τη διαδικασία και μέχρι στιγμής μόνο οι διευθυντές έχουν ενταχθεί στη διαδικασία.

Οι εφοριακοί συνεχίζουν να «γυρνούν την πλάτη» στη διαδικασία της ηλεκτρονικής αξιολόγησής τους, που έχει ξεκινήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Η πλειοψηφία απέχει από τη διαδικασία και μέχρι στιγμής μόνο οι διευθυντές έχουν ενταχθεί στη διαδικασία.

Η Ομοσπονδία των εφοριακών (ΠΟΕ-ΔΟΥ) βλέπει ότι πίσω από τη διαδικασία μέτρησης και αξιολόγησης κάθε υπαλλήλου με ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια κρύβεται το σχέδιο καθιέρωσης ατομικού μισθού.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η κυκλική, 360° μοιρών αξιολόγηση το μόνο που θα επιφέρει είναι η ανθρωποφαγία και οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας. Όπως λένε οι εφοριακοί υπάλληλοι, στην προσπάθειά τους να πιάσουν τους ατομικούς στόχους θα μετατραπούν σε «κυνηγούς κεφαλών» με ολέθρια αποτελέσματα για την κοινωνία και τους πολίτες.

Ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής επιχειρεί να πείσει τους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση και επισκέπτεται εφορίες για να ενημερώσει ο ίδιος τους εργαζομένους για την αξιολόγηση, να συζητήσει μαζί τους και κυρίως να τους ξεκαθαρίσει ότι κανένας υπάλληλος δεν κινδυνεύει με απόλυση στην περίπτωση που αξιολογηθεί με χαμηλό βαθμό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ το νέο σύστημα έχει έναν και μόνο στόχο, ήτοι να μετρηθούν με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα οι δυνάμεις και τα αδύνατα σημεία σε σχέση με το έργο που ο καθένας έχει αναλάβει στην ΑΑΔΕ.

Κατά τον ίδιο, ο στόχος της βελτίωσης και της επαγγελματικής εξέλιξης επιδιώκεται με σεβασμό στην προσωπικότητα του κάθε υπαλλήλου μέσω της ενεργού επικοινωνίας και συμμετοχής του σε όλη τη διαδικασία αξιολόγησης. Με τη συζήτηση με τους προϊσταμένους του για τον καθορισμό των στόχων του. Με την ευκαιρία που του παρέχεται να αξιολογήσει και αυτός τους προϊσταμένους και τους συναδέλφους, όσο και τον ίδιο του τον εαυτό μέσω της αυτοαξιολόγησης. Αλλά και με τη συνδιαμόρφωση και συνδέσμευση σε αυτά που χρειάζεται να γίνουν, κυρίως μέσω της υποστηρικτικής εκπαίδευσης, στην περίπτωση που η απόδοσή του υπαλλήλου είναι χαμηλότερη από την αναμενόμενη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider