Στουρνάρας: Στο 2,5% αναμένεται η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στουρνάρας: Στο 2,5% αναμένεται η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2020
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας συμφώνησε με τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ πως τα κόκκινα δάνεια αποτελούν τη σημαντικότερη πρόσκληση για τις ελληνικές τράπεζες,

Στο 2,5% τοποθετεί τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2020 η Τράπεζα της Ελλάδας.

«Για φέτος η ΤτΕ εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 2,5% από 2,2% που έκλεισε τελικώς πέρυσι», δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, στην ομιλία του στο συνέδριο του ΙΟΒΕ νωρίτερα τη Δευτέρα.

Πρόκληση τα κόκκινα δάνεια

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας συμφώνησε με τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ πως τα κόκκινα δάνεια αποτελούν τη σημαντικότερη πρόσκληση για τις ελληνικές τράπεζες, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να μειωθούν κάτω από τον στόχο του 20% στον οποίο έχουν δεσμευτεί οι τράπεζες.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι εκτός από το σχέδιο «Ηρακλής» απαιτούνται συμπληρωματικές πρωτοβουλίες για τη μείωσή τους.

Ο κ. Στουρνάρας παραδέχτηκε ότι τα κέρδη της ανταγωνιστικότητας που έχουν προκύψει για τις ελληνικές επιχειρήσεις μετά από τη μείωση του κόστους εργασίας έχουν υπεραντισταθμιστεί από τα υψηλά επιτόκια δανεισμού.

Όπως ανέφερε, το κόστος δανεισμού κατά μέσο όρο για τις ελληνικές επιχειρήσεις κυμαίνεται στο 4,9% έναντι 2,3% που είναι για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider