Αυξημένη κατά 5,5% η βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυξημένη κατά 5,5% η βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο
O μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Μαρτίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη πέρυσι, παρουσίασε αύξηση 4,5%.

Αύξηση 5,5% παρουσίασε τον Μάρτιο η βιομηχανική παραγωγή, σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2020, έναντι αύξησης 0,03% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2020 με το 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Μαρτίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Μαρτίου 2020, παρουσίασε αύξηση 4,5%.

Παράλληλα, ο εποχικά διορθωμένος Δείκτης τον Μάρτιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 2,3%.

Ο δείκτης του κλάδου της βιομηχανίας δέρματος και δερμάτινων ειδών σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, ενώ ο δείκτης του κλάδου παραγωγής άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση κατά τον Μάρτιο 2021 σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2021. Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Μαρτίου 2021 με τους αντίστοιχους δείκτες του Μαρτίου 2020, οι μεγαλύτερες ποσοστιαίες αυξήσεις καταγράφηκαν στην κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων και στις άλλες μεταποιητικές δραστηριότητες, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση στην κατασκευή μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων.

Η αύξηση κατά 5,5% τον Μάρτιο προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

Από την αύξηση:

  • Κατά 17,6% του Δείκτη Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος.
  • Κατά 3,4% του Δείκτη Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων, άλλων μεταποιητικών δραστηριοτήτων, κατασκευής μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού, κατασκευής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών υλών, κατασκευής λοιπού εξοπλισμού μεταφορών, κατασκευής μεταλλικών προϊόντων, κατασκευής ειδών ένδυσης, ποτοποιίας, παραγωγής βασικών μετάλλων.
  • Κατά 0,8% του Δείκτη Παροχής Νερού.

Από τη μείωση:

  • Κατά 4,3% του Δείκτη Ορυχείων – Λατομείων. Η μείωση αυτή οφείλεται στη μεταβολή του δείκτη του διψήφιου κλάδου εξόρυξης μεταλλευμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider