ΗΠΑ: Πάνω από 400.000 οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας - Σταθερά το ΑΕΠ και ο πληθωρισμός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Πάνω από 400.000 οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας - Σταθερά το ΑΕΠ και ο πληθωρισμός
Επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ
Σημαντικά πιο πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας,

Σε 411.000 διαμορφώθηκαν οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Πρόκειται για μείωση από τις 412.000 αιτήσεις της προηγούμενες εβδομάδας, αλλά τα στοιχεία κινήθηκαν σημαντικά υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones και οι οποίοι ανέμεναν μια μέτρηση στις 380.000 αιτήσεις.

Οι πάγιες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 3,39 εκατ. από 3,35 εκατ. προηγουμένως ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 3,46 εκατ. αιτήσεις.

Σταθερά τα στοιχεία για το ΑΕΠ

Εξάλλου, σήμερα ανακοινώθηκαν τα οριστικά στοιχεία για μια σειρά βασικών οικονομικών δεικτών των ΗΠΑ.

Το ΑΕΠ της χώρας για το α' τρίμηνο του 2021 αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,4%, αμετάβλητο σε σχέση με την αρχική μέτρηση και εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Ο πληθωρισμός στην αμερικανική οικονομία για το α' τρίμηνο ανήλθε στο 2,5%, σταθερός σε σχέση με την αρχική μέτρηση και εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε στα 88,1 δισ. δολάρια για τον Μάιο, από 85,7 δισ. δολάρια τον Απρίλιο και αντί εκτίμησης των αναλυτών για 87,5 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider