Το «πράσινο φως» για τον Piraeus Tower και ο όροφος «22»

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το «πράσινο φως» για τον Piraeus Tower και ο όροφος «22»
ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Η ολοκλήρωση της ανακαίνισης του Πύργου Πειραιά και οι αλλαγές στον πάνω όροφο. Το project και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.

Είναι αλήθεια ότι οι περίφημοι «Πύργοι» της Lamda Development οι οποίοι θα αναπτυχθούν στην έκταση του Ελληνικού, μονοπωλούν το ενδιαφέρον της αγοράς, μια φορά πάντως, ένα άλλο κτήριο-τοπόσημο, το δεύτερο ψηλότερο στην Ελλάδα μετά τον Πύργο των Αθηνών, και μέχρι να κατασκευαστούν οι ουρανοξύστες στο παραλιακό μέτωπο, φαίνεται σταδιακά να… κλείνει τις εκκρεμότητες και να μπαίνει ολοένα και πιο βαθιά σε τροχιά υλοποίησης.

Ο λόγος για τον περίφημο Πύργο του Πειραιά, το Piraeus Tower, που δεσπόζει ψηλός αλλά ερημωμένος στο μεγάλο λιμάνι της χώρας. Ως γνωστόν, προ ημερών, άναψε το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του Πύργου Πειραιά από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, καθώς εγκρίθηκε η αναθεώρηση της οικοδομικής του άδειας. Η αναθεώρηση της άδειας αφορά στην αποπεράτωσή του με ενίσχυση του φέροντος οργανισμού. Η υπόθεση, αφορά στην αναθεώρηση οικοδομικής άδειας για την αποπεράτωση του Πύργου Πειραιά με ενίσχυση του φέροντος οργανισμού, νέες εσωτερικές διαρρυθμίσεις, νέες όψεις, νέα Η/Μ, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, αλλαγή χρήσης του 22ου ορόφου σε γραφεία, προσθήκη εξωτερικών ανελκυστήρων, καθώς τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στο δώμα.

Ο Πύργος Πειραιά αποτελεί ένα εμβληματικό ακίνητο 22 ορόφων επί της Ακτής Ποσειδώνος, στο κέντρο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. «Βλέπει» όλο τον Πειραιά και παρ’ ότι δεσπόζει σε όλο το λιμάνι εδώ και περίπου μια πεντηκονταετία δεν αξιοποιήθηκε ποτέ, για διάφορους λόγους.

Το έργο υλοποιείται από την κοινοπραξία Dimand-Prodea-EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης) και περιλαμβάνει τη μετατροπή του εγκαταλελειμμένου επί δεκαετίες ακινήτου σε κτήριο εμπορικών χρήσεων και γραφείων, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023. Πρόκειται για «πράσινο» project, ειδάλλως η EBRD δεν θα συμμετείχε. Θα γίνει πλήρης ανακατασκευή του Πύργου, ο οποίος θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κτήριο γραφείων και καταστημάτων με νέο αντισεισμικό σύστημα προστασίας και νέους κανόνες πυροπροστασίας.

Σε περίπου δύο χρόνια από τώρα αναμένεται να είναι έτοιμο το project της αναβάθμισης και λειτουργίας του περίφημου Πύργου του Πειραιά. Αυτό είχε σημειώσει ο κ. Ανδριόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων, Dimand, μιλώντας στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών. «Σε δύο χρόνια αναμένεται το project να είναι έτοιμο, στο πρώτο εξάμηνο του 2023 ο Πύργος αναμένεται να είναι λειτουργικός», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το έργο της αναβάθμισης του Πύργου Πειραιά είναι ύψους της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνει τη ριζική ανακαίνιση και διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων και του άμεσου περιβάλλοντος χώρου, την αναβάθμιση όψεων με προστατευτικό κέλυφος, ζώνες πρασίνου και σύγχρονο σύστημα φωτισμού για την ανάδειξή του σε τοπόσημο της πόλης. Η αξιοποίηση του Πύργου προβλέπει μικτές χρήσεις και το σχέδιο αξιοποίησης του προβλέπει την δημιουργία καταστημάτων, γραφείων, χώρων εστίασης καθώς και έναν Πολυχώρο Πολιτιστικών λειτουργιών για την ανάδειξη του θαλάσσιου τουριστικού και ναυτιλιακού προϊόντος, που χαρακτηρίζει την πόλη και το μεγάλο λιμάνι του Πειραιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στην επόμενη φάση περνάει η μεταμόρφωση του Πύργου του Πειραιά σε ένα βιώσιμο κτίριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider