Από φθινόπωρο κόκκινα επιχειρηματικά και ενεργοποίηση του νέου αναπτυξιακού

Δήμητρα Μάρκου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από φθινόπωρο κόκκινα επιχειρηματικά και ενεργοποίηση του νέου αναπτυξιακού

Από Σεπτέμβρη οι αλλαγές στο νόμο Δένδια που αφορά τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια και τις οφειλές προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία αλλά και η ενεργοποίηση του νέου αναπτυξιακού νόμου. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σημειώνοντας ότι οι αλλαγές στο νόμο για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια θα αποτελέσουν αντικείμενο συμφωνίας με τους εκπρόσωπους των δανειστών.

«Έχουμε προχωρήσει και δουλεύουμε αυτό το διάστημα προκειμένου να καταλήξουμε στον επόμενο κύκλο διαπραγμάτευσης στην οριστική μορφή που θα έχει αυτή η ρύθμιση », είπε ο υπουργός Οικονομίας και πρόσθεσε ότι στη νέα διαπραγμάτευση θα συμπεριληφθούν και οι εκκρεμότητες που υπάρχουν και αφορούν τη μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΝ σε Αναπτυξιακό Ταμείο.

Ο υπουργός δεν δεσμεύτηκε σε χρονοδιάγραμμα αναφορικά με το ποτέ ενδέχεται να τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμο για τα επιχειρηματικά δάνεια ενώ σε ερώτηση αναφορικά με το χρόνο που αναμένεται ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας για τα κόκκινα δάνεια των Τραπεζών περιορίστηκε στο ότι δεν μπορεί να απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα.

«Θα έχουμε μια διαδικασία ολοκλήρωσης η οποία αυτή τη στιγμή δεν εξαγγέλλεται ούτε χρονικά.

Καλύτερα να περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο κύκλος τον Σεπτέμβριο και να δούμε πως θα προχωρήσουμε»,δήλωσε ο κ. Σταθάκης.

Την ίδια ώρα στο μέτωπο του αναπτυξιακού νόμου σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείο όπως ανακοινώθηκε χθες θα ενεργοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και όπως είπε 800 επενδυτικά σχέδια από τους παλαιοτέρους αναπτυξιακούς και εκκρεμεί η χρηματοδότηση τους θα αξιολογηθούν από τους 200 εξωτερικούς συνεργάτες του υπουργείου Οικονομίας ώστε να προχωρήσουν τα έργα.

«Προηγούνται στην αξιολόγηση οι συγχρηματοδοτούμενες επενδύσεις και επενδυτικά σχέδια σε εννέα νησιά που έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια και θα ακολουθήσουν οι μεταποιητικές επενδύσεις, τα φωτοβολταϊκά κλπ», είπε ο υπουργός. Ακόμη ανέφερε πως το Σεπτέμβριο θα προκηρυχθούν και τα τέσσερα πρώτα ειδικά καθεστώτα του αναπτυξιακού νόμου που αφορούν στον εξοπλισμό νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων με διαδικασία ένταξης παρόμοια με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider