ING: Στόχος για 50% τηλεργασία ακόμα κι όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ING: Στόχος για 50% τηλεργασία ακόμα κι όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα
Η ING «πειραματίστηκε» με διάφορα υβριδικά μοντέλα από τα μέσα του 2021, με την μερική επιστροφή στο γραφείο «να τυγχάνει πολύ θετικής υποδοχής πραγματικά».

Η ING σχεδιάζει να επιτρέψει στο προσωπικό της να δουλεύει τον μισό χρόνο της εργασίας τους από το σπίτι, ακόμα και όταν οι κυβερνήσεις αίρουν τους περιορισμούς για την παρουσία των εργαζομένων στα γραφεία, όπως αναφέρει ο CEO Steven van Rijswijk.

«Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε ένα υβριδικό μοντέλο» δήλωσε σύμφωνα με το Bloomberg. «Στοχεύουμε οι άνθρωποι μας να διανύουν περίπου το 50% στο γραφείο και το 50% στο σπίτι. Ανυπομονώ γι’ αυτό, για να είμαι ειλικρινής.

Η μετάλλαξη Όμικρον «εκτροχίασε» τα πλάνα των εταιρειών ανά τον κόσμο να επαναφέρουν το προσωπικό στα γραφεία τους, με τις αμερικανικές τράπεζες να είναι οι μεγαλύτεροι υπέρμαχοι της επιστροφής στους χώρους εργασίας, ενώ οι ευρωπαϊκές αντίστοιχες τους έχουν έως τώρα επεξεργαστεί διάφορα ευέλικτα μοντέλα εργασίας ως ένας τρόπος να κινητοποιήσουν τους εργαζόμενους τους.

«Είδαμε με την μετάλλαξη Όμικρον πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να εργάζονται και πάλι από το σπίτι», σχολίασε το στέλεχος της ολλανδικής τράπεζας. «Επιβλήθηκαν lockdown ή μερικά lockdown και για την ING αυτό σήμαινε πως περίπου το 80% εργαζόταν από το σπίτι».

Η ING «πειραματίστηκε» με διάφορα υβριδικά μοντέλα από τα μέσα του 2021, με την μερική επιστροφή στο γραφείο «να τυγχάνει πολύ θετικής υποδοχής πραγματικά». Ωστόσο, η δυνατότητα τηλεργασίας ακόμη εξαρτάται από την τοποθεσία του εργαζόμενου, τις συνθήκες εργασίας και τον τύπο της δουλειάς που κάνει, κατέληξε ο CEO.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider