Λαγκάρντ: Αύξηση των επιτοκίων μόλις σταματήσουν πλήρως οι αγορές ομολόγων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαγκάρντ: Αύξηση των επιτοκίων μόλις σταματήσουν πλήρως οι αγορές ομολόγων
Η επικεφαλής της ΕΚΤ ανέφερε πως η ευρωτράπεζας είναι αποφασισμένη να τηρήσει τον στόχο που έχει θέση για μείωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη στο 2%.

Νέο μήνυμα για τον χρόνο που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει στην αύξηση των βασικών επιτοκίων της έστειλε η διοικήτρια της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Γαλλίδα αξιωματούχος ανέφερε πως η ΕΚΤ δεν πρόκειται να προχωρήσει στην αύξηση των επιτοκίων της εάν δεν έχει παρέλθει πλήρως η έκτακτη αγορά κρατικών ομολόγων που έχει ξεκινήσει η ευρωτράπεζα από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΚΤ έχει αναφέρει πως θα λήξει το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (PEPP) τον Μάρτιο.

Μιλώντας για την οικονομία της Ευρωζώνης, η κ. Λαγκάρντ ανέφερε ότι με βάση το κύμα κορονοϊού που υπάρχει στην ΕΕ και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν λάβει οι κυβερνήσεις για την ανάσχεση του, η οικονομία της Ευρωζώνης θα δεχθεί αρνητικό πλήγμα στην ανάπτυξη της για τις αρχές του 2022.

Ακόμα, η επικεφαλής της ΕΚΤ ανέφερε πως η ευρωτράπεζας είναι αποφασισμένη να τηρήσει τον στόχο που έχει θέση για μείωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη στο 2%.

«Ο πληθωρισμός είναι πιθανό να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα βραχυπρόθεσμα» πρόσθεσε.

Μιλώντας για τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, η κ. Λαγκάρντ ανέφερε ότι ενδέχεται να διαρκέσουν, αλλά «υπάρχουν σημάδια για το ότι μπορεί να έχουν αρχίσει να υποχωρούν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κάζακς (ΕΚΤ): Απίθανο να αυξήσουμε τα επιτόκια τον Ιούλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider