Οι πληρωμές φόρων «ροκάνισαν» τις καταθέσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι πληρωμές φόρων «ροκάνισαν» τις καταθέσεις

Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, του φόρου εισοδήματος και άλλων φορολογικών υποχρεώσεων από νοικοκυριά και επιχειρήσεις είχαν ως αποτέλεσμα το απόθεμα των καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα να μειωθεί τον Οκτώβριο στα 129,7 δισ. ευρώ, έναντι 130,5 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων μειώθηκαν τον Οκτώβριο κατά 589 εκατ. ευρώ ή 0,5%, διαμορφούμενες στα τέλη του μήνα στα 121,08 δισ. ευρώ από 121,67 δισ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου. Τον Σεπτέμβριο, οι καταθέσεις είχαν ενισχυθεί οριακά στα 121,67 δισ. ευρώ, σε μια θετική ένδειξη για τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα που είδαν καταθέσεις 42 δισ. ευρώ να κάνουν «φτερά» το διάστημα Δεκέμβριος 2014 έως Ιούλιος 2015.

Οι καταθέσεις του Δημοσίου στις ελληνικές τράπεζες μειώθηκαν κατά 249 εκατ. ευρώ, από τα 8,8 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο στα 8,62 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.

Υποχώρηση κατέγραψε και το ποσό των χρημάτων που διαθέτουν ασφαλιστικές επιχειρήσεις και ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης στα πιστωτικά ιδρύματα, καθώς από τα 1,78 δισ. ευρώ, περιορίστηκαν στα τέλη Οκτωβρίου στα 1,7 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 86 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider