ΕΚΤ: Αντίκτυπος έως και -1% στην οικονομία της Ευρωζώνης από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΚΤ: Αντίκτυπος έως και -1% στην οικονομία της Ευρωζώνης από τον πόλεμο στην Ουκρανία
Όπως ανέφερε επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Φίλιπ Λέιν, σε συνάντηση των Ευρωπαίων κεντρικών τραπεζιτών στο Παρίσι της Γαλλίας, σύμφωνα με το Reuters.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένει πως οι επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην πρώτη θα μειώσουν την ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης κατά 0,3%-0,4% για το 2022 στο μέσο σενάριο, ανέφερε το Reuters.

Την παραπάνω εκτίμηση έκανε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Φίλιπ Λέιν, σε συνάντηση των Ευρωπαίων κεντρικών τραπεζιτών στο Παρίσι της Γαλλίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στο αρνητικό σενάριο της ΕΚΤ, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα πληγεί κατά 1% από τον πόλεμο στην Ουκρανία ενώ στο θετικό σενάριο το ΑΕΠ της Ευρωζώνης δεν θα επηρεαστεί από τη ρωσική εισβολή, ενδεχόμενο που συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες, όπως υποστηρίζει το Reuters.

Οι πηγές του Reuters υποστηρίζουν πως ο Λέιν θα παρουσιάσει περισσότερο αναλυτικές προβλέψεις για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην Ευρωζώνη στη επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ στις 10 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Πούτιν «αλλάζει» στην... Ουκρανία τον βηματισμό της Fed και της ΕΚΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider