Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Θα προκαλέσουμε την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Θα προκαλέσουμε την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας
«Θα προκαλέσουμε την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας» μέσω των δυτικών οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ.

Η Γαλλία δήλωσε σήμερα πως οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία θα προκαλέσουν την κατάρρευση της οικονομίας της Ρωσίας.

«Θα προκαλέσουμε την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας», δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Franceinfo ο ΥΠΟΙΚ της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Γαλλίας, της ΕΕ και άλλων ότι θα επιβάλουν νέο γύρο κυρώσεων.

Η ισορροπία δυνάμεων στον πόλεμο κυρώσεων ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ρωσία κλίνει «εντελώς» υπέρ της ΕΕ, η οποία «βρίσκεται στη διαδικασία να ανακαλύψει την οικονομική της δύναμη», είπε.

Τη Δευτέρα, η ΕΕ πρόσθεσε ολιγάρχες που συνδέονται με το Κρεμλίνο και τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη μαύρη λίστα των κυρώσεων. Μεταξύ αυτών, ο στενός σύμμαχος του Πούτιν και επικεφαλής του πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft Igor Sechin και το αφεντικό της Transneft, Nokilay Tokarev.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα ζήτησε σήμερα να επιβληθούν και άλλες κυρώσεις στη Ρωσία μετά τη «βάρβαρη», όπως τη χαρακτήρισε επίθεση εναντίον της Χαρκίβ (Χάρκοβο).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider