G7: Θα επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία εάν δεν υπάρξει εκεχειρία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
G7: Θα επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία εάν δεν υπάρξει εκεχειρία
Καλέσαμε τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως την επίθεσή της στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Γιοσιμάσα Χαγιάσι.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά (G7) πιο προηγμένων οικονομιών συμφώνησαν σήμερα να επιβάλουν περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία εάν η Μόσχα δεν σταματήσει να επιτίθεται στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Γιοσιμάσα Χαγιάσι.

"Καλέσαμε τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως την επίθεσή της στην Ουκρανία, η οποία έχει βλάψει ακόμη και απλούς πολίτες, και να αποσύρει τις δυνάμεις της", δήλωσε ο Χαγιάσι στους δημοσιογράφους, ύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

"Συμφωνήσαμε, ως G7, να επιβάλουμε πρόσθετες, αυστηρές κυρώσεις εάν η Ρωσία δεν σταματήσει την επίθεσή της".

Ο Χαγιάσι συμμετείχε στη συνεδρίαση της G7, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, μέσω τηλεδιάσκεψης.

ΕΕ κατά Ρωσίας: Εξετάζει κυρώσεις στον κλάδο της ενέργειας

Το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αυτή τη φορά στον κλάδο της ενέργειας, εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με φόντο την επίθεση στο ουκρανικό πυρηνικό εργοστάσιο Ζαπορίζια.

Σύμφωνα με το CNBC, τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναφέρουν πως η επιβολή κυρώσεων στην «ενέργεια» της Ρωσίας ήταν στην ατζέντα των συζητήσεων μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ευρώπης την Παρασκευή.

Προσερχόμενος στη συνάντηση, ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε σήμερα ότι όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν στο τραπέζι σε ό,τι αφορά την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ΗΠΑ, έχουν δηλώσει πως οι κυρώσεις στον κλάδο της ενέργειας «είναι στο τραπέζι», χωρίς όμως να έχει ληφθεί κάποια οριστική απόφαση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ κατά Ρωσίας: Εξετάζει κυρώσεις στον κλάδο της ενέργειας μετά την επίθεση στο πυρηνικό εργοστάσιο Ζαπορίζια

gazzetta
gazzetta reader insider insider