ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούνιο
Σ το χαμηλότερο επίπεδο του δείκτη από την ύφεση του 1980, όπως αναφέρει το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Ακόμα ένα πλήγμα δέχεται η αμερικανική οικονομία την Παρασκευή, καθώς μετά από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν για τη χώρα διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών τον Ιούνιο.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ έπεσε στις 50,2 μονάδες έναντι 58,4 μονάδων τον Μάιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν μια μέτρηση στις 59 μονάδες.

Σημειώνεται πως οι 50,2 μονάδες είναι το χαμηλότερο επίπεδο του δείκτη από την ύφεση του 1980, όπως αναφέρει το πανεπιστήμιο.

Ο δείκτης για την πορεία του πληθωρισμού μέσα στους επόμενους 12 μήνες διαμορφώθηκε στο 5,4% τον Ιούνιο από 3,3% τον Μάιο, ενώ ο δείκτης για την πορεία του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία μέσα στα επόμενα 5 χρόνια έφτασε στο 3,3% από 3% τον Μάριο

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών έπεσε στις 5504 μονάδες από 63,3 τον Μάιο, ενώ ο δείκτης προσδοκιών υποχώρησε στις 46,8 μονάδες από 55,2 μονάδες τον Μάιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε βαθύ «κόκκινο» η Wall Street, με την προσοχή σε πληθωρισμό και Fed - Πτώση 700 μονάδες στον Dow Jones

ΗΠΑ: Στο 8,6% ο πληθωρισμός τον Μάιο - Σε υψηλό 41 ετών και πάνω από τις εκτιμήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider