Σταϊκούρας: Στα τέλη του 2023 αναμένεται η ολοκλήρωση του project παραγωγής drones «Αρχύτας»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Στα τέλη του 2023 αναμένεται η ολοκλήρωση του project παραγωγής drones «Αρχύτας»
Στη διαδικασία υλοποίησης του Προγράμματος «Αρχύτας» που υλοποιείται, ως προς το ερευνητικό-σχεδιαστικό μέρος, με συνεργασία των Πανεπιστημίων Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Δημοκρίτειο Θράκης, Θεσσαλίας, και της ΕΑΒ αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στη διαδικασία υλοποίησης του Προγράμματος βιομηχανικής παραγωγής drone «Αρχύτας» που υλοποιείται, ως προς το ερευνητικό-σχεδιαστικό μέρος, με συνεργασία των Πανεπιστημίων Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Δημοκρίτειο Θράκης, Θεσσαλίας, και της ΕΑΒ αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας, στις αρχές Οκτωβρίου, θα ξεκινήσουν οι πειραματικές πτήσεις, αρχικά με λειτουργικό μοντέλο υπό κλίμακα, και η οργάνωση των ειδικών γραμμών βιομηχανικής παραγωγής στην ΕΑΒ, ενώ το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί περί το τέλος του 2023 – πρώτο δίμηνο του 2024.

«Η Ελλάδα προχωρεί μπροστά, με αξιοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεών της. Γίνεται όλο και πιο ισχυρή, καταλήγει η δήλωση του υπουργού Οικονομικών.

Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών

«H διαδικασία υλοποίησης του Προγράμματος “Αρχύτας”, που έχει στόχο τον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή αυτόνομου εναέριου οχήματος (drone) πολλαπλών χρήσεων, εκ μέρους του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, συμπλήρωσε το 3ο τρίμηνο.

Το έργο αποτελεί πρωτοβουλία και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Οικονομικών.

Υλοποιείται, ως προς το ερευνητικό-σχεδιαστικό μέρος, με συνεργασία των Πανεπιστημίων Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Δημοκρίτειο Θράκης, Θεσσαλίας, και της ΕΑΒ. Η βιομηχανική παραγωγή αναλαμβάνεται από την ΕΑΒ.

Βάσει της, ανά τρίμηνο, αξιολόγησης των αρμοδίων, η υλοποίηση του προγράμματος
εξελίσσεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Είναι σε εξέλιξη ο δομικός σχεδιασμός του συστήματος και, παράλληλα, η προμήθεια και ο έλεγχος συσκευών-υλικών για το προς παραγωγή σύστημα.

Κατά το 4ο τρίμηνο, μέχρι το τέλος Αυγούστου, θα συνεχιστούν οι προαναφερθείσες διαδικασίες.

Από αρχές Οκτωβρίου, θα ξεκινήσουν οι πειραματικές πτήσεις, αρχικά με λειτουργικό μοντέλο υπό κλίμακα, και η οργάνωση των ειδικών γραμμών βιομηχανικής παραγωγής στην ΕΑΒ.

Το έργο “Αρχύτας” προβλέπεται να ολοκληρωθεί, περί το τέλος του 2023 – πρώτο δίμηνο του 2024.

Ταυτόχρονα, προχωρούν οι προεργασίες για δεύτερο, αναβαθμισμένο σύστημα, με συνεργασία των Υπουργείων Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η Ελλάδα προχωρεί μπροστά, με αξιοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεών της. Γίνεται όλο και πιο ισχυρή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καύσιμα-Τιμές: Γιατί αναμένει μικρή πτώση η αγορά – Καλπάζει η αισχροκέρδεια

Ρωσία: Αθέτησε πληρωμή τόκων σε ξένο νόμισμα για πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα

Προϋπολογισμός: «Υπερέσοδα» 2,8 δισ. ευρώ από φόρους λόγω ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider