ΗΠΑ: Ισχυρή πτώση για τα νέα επιδόματα ανεργίας - Σε χαμηλό 3 εβδομάδων λόγω του κυκλώνα Ίαν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ισχυρή πτώση για τα νέα επιδόματα ανεργίας - Σε χαμηλό 3 εβδομάδων λόγω του κυκλώνα Ίαν
Παρακολουθείται στενά από την ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed) για τη ρύθμιση της νομισματικής της πολιτικής και την αύξηση των βασικών επιτοκίων της. 

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3 εβδομάδων υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Οκτωβρίου, καθώς εργαζόμενοι που είχαν σταματήσει τις δουλειές τους λόγω του περάσματος του κυκλώνα Ίαν στη χώρα επέστρεψαν στις εργασίες τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν σε 214.000 έναντι 226.000 προηγουμένως, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 232.000 αιτήσεις.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 1.38 εκατ. έναντι 1,36 εκατ. προηγουμένως, με τη μέτρηση να κινείται λίγο πιο πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Υπενθυμίζεται πως η πορεία στην αμερικανική αγορά εργασίας παρακολουθείται στενά από την ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed) για τη ρύθμιση της νομισματικής της πολιτικής και την αύξηση των βασικών επιτοκίων της.

Ο αριθμός των νέων αιτήσεων εργασίας θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα βαρόμετρα για το εάν η οικονομία παρουσιάζει βελτίωση ή επιδείνωση, ανέφερε το MarketWatch.

Philly Fed

Σε άλλα μακροοικονομικά στοιχεία, ο δείκτης της Fed που μετρά την επιχειρηματική δραστηριότητα στην -κρίσιμη οικονομία- περιοχή της Φιλαδέλφεια (Philly Fed), διαμορφώθηκε στις -8,7 μονάδες για τον Οκτώβριο έναντι -9,9 μονάδων τον Σεπτέμβριο.

Οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις -5 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Μικρή ανάκαμψη στην εμπιστοσύνη στον μεταποιητικό κλάδο τον Οκτώβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider