ΗΠΑ: Μικρή αύξηση των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Μικρή αύξηση των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας
Αύξηση -χαμηλότερη ωστόσο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών- σημείωσαν οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Αύξηση -χαμηλότερη ωστόσο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών- σημείωσαν οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Πιο αναλυτικά, οι νέες αιτήσεις ανεργίας ανήλθαν σε 217.000 την εβδομάδα που έληξε στις 22 Οκτωβρίου, αυξημένες κατά περίπου 3.000 σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, την στιγμή που οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν μία αύξηση κατά περίπου 6.000 αιτήσεις.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως ο αριθμός των ατόμων που ήδη εισπράττουν επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε κατά 55.000 την προηγούμενη εβδομάδα και πλέον ανέρχεται σε 1,44 εκατομμύρια.

Όπως σημειώνει το MarketWatch, η μικρή αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ αντανακλά την μέχρι στιγμής σταθερότητα της αγορά εργασίας, παρά το γεγονός πως υπήρχαν φόβοι πως ο ρυθμός των πρόσφατων αυξήσεων των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας θα επιβράδυνε την οικονομία και θα προκαλούσε κύμα απολύσεων από τις επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Πάνω από τις προβλέψεις η ανάπτυξη του ΑΕΠ στο γ΄τρίμηνο - Στο 2,6%

ΕΚΤ: Νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης - Τροποποιούνται οι όροι των TLTROs για τη ρευστότητα των τραπεζών

Mastercard: Οριακά πάνω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα στο γ' τρίμηνο - «Ανθεκτικές οι καταναλωτικές δαπάνες»

gazzetta
gazzetta reader insider insider