Γερμανία: Σε υψηλό 10 ετών το κόστος στεγαστικών δανείων, μετά από τις αυξήσεις των επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Σε υψηλό 10 ετών το κόστος στεγαστικών δανείων, μετά από τις αυξήσεις των επιτοκίων
Το κόστος δανεισμού για την αγορά ακινήτων στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έφτασε το 3,03% τον Σεπτέμβριο.

Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίες δεκαετίας έχει «σκαρφαλώσει» τους τελευταίους μήνες το κόστος για στεγαστικά δάνεια στη Γερμανία, εν μέσω των αυξήσεων στα βασικά επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το κόστος δανεισμού για την αγορά ακινήτων στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έφτασε το 3,03% τον Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για υπερδιπλασιασμό του αντίστοιχου κόστους τον Σεπτέμβριο του 2021 και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ευρωζώνης, όταν η Γερμανία είχε παραδοσιακά ένα από τα χαμηλότερα κόστη μεταξύ των χωρών του ευρώ.

Σημειώνεται πως για τον Σεπτέμβριο το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων κυμαινόμενου επιτοκίου ακρίβυνε σχεδόν κατά μισή μονάδα στην Ελλάδα και διαμορφώνεται στο 3,50%, περισσότερο από μία μονάδα υψηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.

Ανάλογες διαφορές υπάρχουν και στα επιτόκια των καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων. Από την άλλη πλευρά, το μέσο επιτόκιο που πληρώνουν οι τράπεζες στην Ελλάδα για καταθέσεις με διάρκεια ένα έτος αυξήθηκε στο 0,14% έναντι 0,69% για την ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Τα αποθέματα φυσικού αερίου θα μπορούσαν να αδειάζουν με λίγες μέρες χαμηλών θερμοκρασιών

Γερμανία: «Γκρεμίστηκαν» οι βιομηχανικές παραγγελίες για τον Σεπτέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider