ΗΠΑ: Η επιχειρηματική δραστηριότητα στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2020

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η επιχειρηματική δραστηριότητα στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2020
Πρόκειται για τον 6ο διαδοχικό μήνα που ο σύνθετος PMI κινείται κάτω από τα επίπεδα των 50 μονάδων, φανερώνοντας συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Σημαντική πτώση κατέγραψε η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της S&P Global, με την αμερικανική οικονομία να δοκιμάζεται από τις πληθωριστικές πιέσεις και τα υψηλά επίπεδα των επιτοκίων.

Ο δείκτης PMI για το σύνολο της αμερικανικής οικονομίας διαμορφώθηκε στις 44,6 μονάδες για τον Δεκέμβριο έναντι 46,4 μονάδων τον Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 46,9 μονάδες.

Πρόκειται για τον 6ο διαδοχικό μήνα που ο σύνθετος PMI κινείται κάτω από τα επίπεδα των 50 μονάδων, φανερώνοντας συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Παράλληλα, είναι το χαμηλότερο επίπεδο του δείκτη από τα μέσα του 2020, όταν η αμερικανική οικονομία δοκιμαζόταν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο PMI για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στις 46,2 μονάδες έναντι 47,7 μονάδων τον Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 47,8 μονάδες.

Ο PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών στις ΗΠΑ ανήλθε στις 44,4 μονάδες έναντι 46,2 μονάδων τον Νοέμβριο και έναντι των 46,5 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

S&P Global: Ανάσχεση στην πτώση της βρετανικής οικονομίας τον Δεκέμβριο

S&P Global: Χαλαρώνουν οι πιέσεις στην οικονομία της Ευρωζώνης

S&P Global: Παραμείνει σε συρρίκνωση η επιχειρηματική δραστηριότητα σε Γερμανία και Γαλλία

gazzetta
gazzetta reader insider insider