ΗΠΑ: Βελτιωμένο το κλίμα για τις ΜμΕ - Παραμένει η ανησυχία για την έλλειψη εργατικών χεριών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Βελτιωμένο το κλίμα για τις ΜμΕ - Παραμένει η ανησυχία για την έλλειψη εργατικών χεριών
Το 42% των ΜμΕ ανέφερε πως αύξησε τις τιμές που πωλεί τα προϊόντα του, ποσοστό μειωμένο κατά 1% σε σχέση με τον Δεκέμβριο.

Άνοδο παρουσίασε για τον Ιανουάριο ο δείκτης για την εμπιστοσύνη που έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την έκθεση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB) της χώρας.

Ο δείκτης εμπιστοσύνης των αμερικανικών ΜμΕ διαμορφώθηκε στις 90,3 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο 0,5 μονάδων σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2022. Παράλληλα, η πλειονότητα των επιχειρηματιών αναμένει καλύτερες επιχειρηματικές συνθήκες για τους επόμενους 6 μήνες.

Ωστόσο, ο δείκτης παρέμεινε κάτω από το μέσο όρο των τελευταίων 49 ετών, τον 98 μονάδων, για 13ο συνεχόμενο μήνα.

Το 26% των ΜμΕ που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν πως ο πληθωρισμός είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα τους, ποσοστό μειωμένο κατά 6% από την αντίστοιχη έρευνα του Δεκεμβρίου.

Το 42% των ΜμΕ ανέφερε πως αύξησε τις τιμές που πωλεί τα προϊόντα του, ποσοστό μειωμένο κατά 1% σε σχέση με τον Δεκέμβριο και καθώς φαίνεται πως υποχωρούν οι ανησυχίες για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Το 45% των ΜμΕ δήλωσε πως δύσκολα καλύπτει τις κενές θέσεις εργασίας που έχει στην επιχείρηση, διατηρώντας το εν λόγω ποσοστό κοντά στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurostat: Στο 3,5% η ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2022 - Ανοδικά η απασχόληση

Βρετανία: Ο «απεργιακός πυρετός» του 2022 κόστισε 2,5 εκατ. εργάσιμες ημέρες

gazzetta
gazzetta reader insider insider