Σε υψηλά 32 ετών ο πληθωρισμός στην Αργεντινή - Ξεπέρασε το 100%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά 32 ετών ο πληθωρισμός στην Αργεντινή - Ξεπέρασε το 100%
Στα υψηλότερα επίπεδα από το 1991 σκαρφάλωσε ο πληθωρισμός στην Αργεντινή τον Φεβρουάριο, φέρνοντας την χώρα της Λατινικής Αμερικής στην κορυφή της λίστας με τα κράτη που αντιμετωπίζουν τις πιο σοβαρές πληθωριστικές πιέσεις.

Στα υψηλότερα επίπεδα από το 1991 σκαρφάλωσε ο πληθωρισμός στην Αργεντινή τον Φεβρουάριο, φέρνοντας την χώρα της Λατινικής Αμερικής στην κορυφή της λίστας με τα κράτη που αντιμετωπίζουν τις πιο σοβαρές πληθωριστικές πιέσεις, λίγους μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της χώρας, ο ετήσιος πληθωρισμός τον προηγούμενο μήνα διαμορφώθηκε στο 102,5%, ενώ σε μηνιαία κλίμακα οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 6%, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν αύξηση κατά 6%.

Πρόκειται για υψηλά σχεδόν 32 ετών για τον πληθωρισμό της Αργεντινής, ο οποίος ωστόσο απέχει πολύ ακόμα από τα επίπεδα του 3.000% που είχε φτάσει στα τέλη του 1991, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Οι τιμές των τροφίμων, που αποτελούν τη μεγαλύτερη κατηγορία στον δείκτη πληθωρισμού της Αργεντινής, εκτινάχθηκαν σχεδόν 10% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Αναμενόμενη κάμψη του πληθωρισμού τον Φεβρουάριο - Στο 6%

Μικρές απώλειες για τον χρυσό, με την προσοχή στον πληθωρισμό των ΗΠΑ

ΗΠΑ: Η Charles Schwab «ξορκίζει» το παράδειγμα της SVB και μιλά για ισχυρή αύξηση των εισροών

gazzetta
gazzetta reader insider insider