Έρευνα ΕΚΤ: Κάμψη του πληθωρισμού και του εισοδήματος αναμένουν οι Ευρωπαίοι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρευνα ΕΚΤ: Κάμψη του πληθωρισμού και του εισοδήματος αναμένουν οι Ευρωπαίοι
Οι καταναλωτές αναμένουν για το επόμενο 12μηνο συρρίκνωση της οικονομίας κατά 0,9% έναντι συρρίκνωσης 1,2% στην προηγούμενη σχετική έρευνα.

Κάμψη των πληθωριστικών πιέσεων αλλά και του πραγματικού εισοδήματος τους αναμένουν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές για το επόμενο 12μηνο, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τον Φεβρουάριο που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της ΕΚΤ, οι καταναλωτές αναμένουν πως ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για τους επόμενους 12 μήνες θα διαμορφωθεί στο 4,6% έναντι 4,9% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό στην έρευνα της ευρωτράπεζας τον Ιανουάριο. Για τα επόμενα 3 χρόνια, ο πληθωρισμός εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί στο 2,5% έναντι 2,4% στην έρευνα του Ιανουάριου.

Ακόμα, οι καταναλωτές αναμένουν πως τα ονομαστικά εισοδήματα τους για το επόμενο 12μηνο θα αυξηθούν κατά 1,2% έναντι αύξησης 1,3% στην έρευνα του Ιανουαρίου. Οι εκτιμήσεις για τις ονομαστικές δαπάνες το επόμενο 12μηνο δείχνουν αύξηση 3,9% έναντι αύξησης 3,8% τον Ιανουάριο.

Για τις εκτιμήσεις σχετικά με την πορεία της οικονομίας, οι καταναλωτές αναμένουν για το επόμενο 12μηνο συρρίκνωση 0,9% έναντι εκτίμησης για συρρίκνωση 1,2% στην έρευνα του Ιανουαρίου.

Για το ποσοστό της ανεργίας, οι καταναλωτές εκτιμούν ότι για το επόμενο 12μηνο θα διαμορφωθεί στο 11,5% έναντι 11,6% στην έρευνα του Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αμετάβλητο το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας τον Φεβρουάριο - Απρόσμενη άνοδος στις εξαγωγές

gazzetta
gazzetta reader insider insider