ΗΠΑ: Μειώθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Μειώθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας
Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στις 1,82 εκατ. έναντι 1,81 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα.

Mειώθηκε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, αλλά η εικόνα της αγοράς εργασίας παραμένει ασαφής μετά από αναθεωρήσεις προηγούμενων στοιχείων, αφού η κυβέρνηση ενημέρωσε το μοντέλο που χρησιμοποιεί για να προσαρμόσει τη σειρά στις εποχιακές διακυμάνσεις.

Οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 18.000, σε εποχικά προσαρμοσμένες 228.000, για την εβδομάδα που έληξε την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.
Τα δεδομένα για την προηγούμενη εβδομάδα αναθεωρήθηκαν για να δείξουν 48.000 περισσότερες αιτήσεις που ελήφθησαν από ό,τι είχε ανακοινωθεί προηγουμένως. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 200.000 αιτήσεις για την τελευταία εβδομάδα.

Η κυβέρνηση αναθεώρησε τα στοιχεία για ορισμένα προηγούμενα έτη και εισήγαγε νέους εποχιακούς παράγοντες τόσο για τις αρχικές όσο και για τις λεγόμενες διαρκείς αιτήσεις.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στις 1,82 εκατ. έναντι 1,81 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 1,7 εκατ. αιτήσεις.
Οι οικονομολόγοι είχαν εντοπίσει τις στρεβλώσεις που σχετίζονται με την πανδημία σε εποχιακούς παράγοντες, το μοντέλο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να απαλείψει τις εποχιακές διακυμάνσεις από τα δεδομένα, ως έναν από τους πολλούς παράγοντες που διατηρούν τις αιτήσεις σε χαμηλά επίπεδα παρά τις πολλές απολύσεις στον κλάδο της τεχνολογίας και σε ευαίσθητους στις διακυμάνσεις των επιτοκίων κλάδους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωζώνη: Επιτάχυνση της συρρίκνωσης στον κατασκευαστικό κλάδο τον Μάρτιο

Βρετανία: Κοντά σε χαμηλό 3 ετών η κατασκευαστική δραστηριότητα τον Μάρτιο

Ο δυσοίωνος δείκτης στα αμερικανικά ομόλογα που προμηνύει «βαθιά ύφεση»

gazzetta
gazzetta reader insider insider