ΗΠΑ: 1,1 τρισ. δολάρια το έλλειμμα του προϋπολογισμού το α' εξάμηνο του 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: 1,1 τρισ. δολάρια το έλλειμμα του προϋπολογισμού το α' εξάμηνο του 2023
Το έλλειμα του αμερικανικού προϋπολογισμού είναι 432 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερο από την αντίστοιχη περίοδο σε σύγκριση με πριν από ένα χρόνο.

Το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ έφτασε τα 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2023, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το έλλειμα του αμερικανικού προϋπολογισμού είναι 432 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερο από την αντίστοιχη περίοδο σε σύγκριση με πριν από ένα χρόνο.

Το «άλμα» οφείλεται κυρίως στην αύξηση των κρατικών δαπανών, οι οποίες ανέβηκαν κατά 13% το πρώτο εξάμηνο του δημοσιονομικού έτους 2023. Τα έσοδα ήταν 3% χαμηλότερα από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο σε σχέση με την περσινή περίοδο. Οι κοινωνικές και ασφαλιστικές δαπάνες επίσης διογκώθηκαν καθώς οι δικαιούχοι και οι πληρωμές για παροχές αυξήθηκαν. Επίσης, οι τόκοι για το δημόσιο χρέος εκτοξεύθηκαν κατά 32%, αντανακλώντας τα υψηλότερα επιτόκια. Παράλληλα, σημειώθηκαν μεγάλες μειώσεις στις δαπάνες που σχετίζονται με την πανδημία, σύμφωνα με το MarketWatch.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πρακτικά Fed: Εξετάστηκε παύση στις αυξήσεις επιτοκίων τον Μάρτιο - Φόβοι για ύφεση λόγω τραπεζικής κρίσης

Μπάρκιν (Fed): Χρειάζεται να δούμε μεγαλύτερη υποχώρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Στο 5% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο - Επιμονή του δομικού CPI, ερωτήματα για την Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider