Γεωργιάδης: Η ελληνική οικονομία δεν έχει καμία σχέση με τo 2019 - Μην οδηγηθούμε σε «ατύχημα», χρειάζεται φιλοεπενδυτική κυβέρνηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Η ελληνική οικονομία δεν έχει καμία σχέση με τo 2019 - Μην οδηγηθούμε σε «ατύχημα», χρειάζεται φιλοεπενδυτική κυβέρνηση
«Η Ελλάδα παραμένει μία χώρα που έχει σημασία να έχει μια κυβέρνηση σταθερή και έχει σημασία να είναι μία κυβέρνηση όπως είναι η δική μας φιλοεπενδυτική και φιλοεπιχειρηματική» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης στο Delphi Economic Forum 2023.

«Η Ελλάδα παραμένει μία χώρα που έχει σημασία να έχει μια κυβέρνηση σταθερή και έχει σημασία να είναι μία κυβέρνηση όπως είναι η δική μας φιλοεπενδυτική και φιλοεπιχειρηματική» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στο Delphi Economic Forum 2023, εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου και αναφερόμενος στις σημερινές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης, στην έναρξη της τοποθέτησής του, παρατήρησε ότι «έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό η νοοτροπία όσον αφορά τις επενδύσεις, δεν είναι όλα τα ''χρώματα''όμως το ίδιο. Αν ακούσετε τι λένε τώρα στα προεκλογικά πάνελ που βρίσκομαι οι εκπρόσωποι της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ… Όταν τους λες ''πείτε μας μία επένδυση που σας αρέσει'', δεν τους αρέσει απολύτως καμία. Δε θέλω να πω για το τι λέει το ΜΕΡΑ 25 με τις ''Δήμητρες'' και τις… Κατερίνες και τις Ασπασίες, αυτό είναι άλλο θέμα, ανήκει σε άλλες ειδικότητες επιστημονικές όχι την οικονομική. Αλλά όσον αφορά και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν νομίζω ότι έχει προτείνει καμία οποιαδήποτε επένδυση που να του αρέσει, σε όλες τις επενδύσεις είναι αρνητικός. Τώρα τελευταία τα βάλανε με το Ελληνικό, τη Microsoft για την οποία διαδώσανε ψέματα ότι ακυρώνεται και ούτω καθεξής».

Όπως επεσήμανε ακόμα ο ίδιος, «κάθε χρόνο επί αυτής της κυβερνήσεως οι ξένες άμεσες επενδύσεις είναι περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά. Το 2021 κάναμε ρεκόρ ΞΑΕ όλων των εποχών, το 2022 κάναμε μεγαλύτερο ρεκόρ ΞΑΕ όλων των εποχών και το 2023, εάν δεν έχουμε πολιτική αναταραχή μετά τις 21 Μαΐου, θα έχουμε τρίτη συνεχόμενη χρονιά ΞΑΕ όλων των εποχών».

«Εμείς ως Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων στέλνουμε στην παγκόσμια και στην εγχώρια επενδυτική κοινότητα ένα καθαρό σήμα: Όποιος επενδυτής έρθει σε μας αντιμετωπίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και το πνεύμα είναι: Σεβόμαστε τα χρήματα, τον κόπο και το χρόνο των άλλων ανθρώπων. Και αντιλαμβανόμαστε πάρα πολύ καλά ότι οι επενδύσεις έρχονται στις χώρες που τις θέλουν περισσότερο και μένουν στις χώρες που τις σέβονται περισσότερο» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στην τετραετία διακυβέρνησης της ΝΔ, τόνισε ότι τα χρόνια αυτά «ήταν εξαιρετικά παραγωγικά για την ελληνική οικονομία. Η ελληνική οικονομία σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την οικονομία του 2019. Είναι μια διαφορετική χώρα».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «στηρίξαμε και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πάρα πολύ. Στηρίξαμε δραστικά και άμεσα και τη μικρομεσαία επιχείρηση με πολλούς πόρους, με πάρα πολλά προγράμματα και με πολύ μεγάλη πίστη στη δυνατότητα του ελληνικού επιχειρείν».

«Είμαστε μια Κυβέρνηση που πιστεύει στο επιχειρείν και η νέα μας τετραετία εφόσον ο ελληνικός λαός μας δώσει μια νέα καθαρή εντολή θα είναι κυρίως επικεντρωμένη στην ανάπτυξη του ελληνικού επιχειρείν με τέτοιο τρόπο που να ωφεληθεί ακόμα περισσότερο η ελληνική κοινωνία και οι Έλληνες εργαζόμενοι» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Οι μεταρρυθμίσεις για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης είναι βασικός πυλώνας των συνολικών μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση του επιχειρηματικοί περιβάλλοντος. Μπορώ να σας το διαβεβαιώσω ως Πρόεδρος της αρμόδιας Διϋπουργικής Επιτροπής. Έχουμε σχεδιάσει και ήδη εφαρμόζεται μία πορεία μεταρρυθμίσεων σε συμφωνία με την παγκόσμια τράπεζα. Έχει 26 milestones, έχουμε βάλει χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, έχουμε συμφωνήσει με την ηγεσία της δικαιοσύνης σε έναν ορίζοντα 26 μηνών από σήμερα» τόνισε επίσης.

«Είμαστε πρώτοι σταθερά στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τώρα είμαστε και οι πρώτοι σε απορρόφηση του Ταμείου Ανάκαμψης (RRF)» συμπλήρωσε.

«Το μεγαλύτερό μας ρεκόρ εκτέλεσης του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων μέχρι το 2019 από την πρώτη μέρα που το μετράγαμε, ήταν 6 δισ.. Στα τέσσερα χρόνια Κυβέρνησης Μητσοτάκη και του παρόντος Υπουργού και του Υφυπουργού, Γιάννη Τσακίρη, δεν έχουμε πέσει ποτέ κάτω από τα 10 δισ. και τώρα έχουμε φθάσει τα 12 δισ. ευρώ. Είμαστε σταθερά πάνω από το διπλάσιο από το μέχρι πρότινος καλύτερό μας ρεκόρ» υπογράμμισε.

«Εάν η χώρα έχει πολιτική σταθερότητα, με μία φιλοεπενδυτική κυβέρνηση, δηλαδή για να μην χάνουμε χρόνο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξανά αυτοδύναμο Πρωθυπουργό, όπως πήγαμε γρήγορα αυτά τα τέσσερα χρόνια θα πάμε ακόμα γρηγορότερα και τα επόμενα τέσσερα. Εάν η ενδογενής ελληνική γκρίνια μας οδηγήσει στο να κάνουμε το ατύχημα, τότε μετά από χρόνια οι ιστορικοί του μέλλοντος θα κλαίνε γιατί έγινε το λάθος. Υπάρχει το ατύχημα που είναι να έχουμε πολιτική αστάθεια και υπάρχει το δυστύχημα να μπει και ο Γιάνης, με ένα νι, στην κυβέρνηση και να κλαίμε όλοι μαζί» κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκυλακάκης: Θα αυξηθεί το «κομμάτι» του RRF που διεκδικούν οι τράπεζες - Επιταχύνεται η απορρόφηση των κονδυλίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider