Γεωργιάδης: Τα μέτρα που λαμβάνουμε δουλεύουν - Στόχος της ΝΔ η αυτοδυναμία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Τα μέτρα που λαμβάνουμε δουλεύουν - Στόχος της ΝΔ η αυτοδυναμία
«Εάν η χώρα μας έχει πολιτική σταθερότητα και βγούμε από τις εκλογές με μία αυτοδύναμη κυβέρνηση η οικονομία του 2023 θα πάει καταπληκτικά καλά» υπογράμμισε εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Εάν η χώρα μας έχει πολιτική σταθερότητα και βγούμε από τις εκλογές με μία αυτοδύναμη κυβέρνηση η οικονομία του 2023 θα πάει καταπληκτικά καλά» υπογράμμισε εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Star.

«Με όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει, κάτι το ''Καλάθι του Νοικοκυριού'', κάτι το περιορισμένο κέρδος που βάλαμε με το νόμο, κάτι η ΔΙΜΕΑ που κάνει τους ελέγχους, κάτι το ''market pass'', έχουμε καταφέρει να είμαστε στους πέντε χαμηλότερους σε πληθωρισμό σε όλη την Ευρώπη και στα τρόφιμα και στον γενικό πληθωρισμό. Άρα, τα μέτρα που λαμβάνουμε δουλεύουν» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Όσον αφορά το καλάθι που λοιδορήθηκε όσο τίποτα όταν το ξεκίνησα, θυμάστε τι είχα ακούσει όταν το ξεκίνησα, τώρα το έχουν αντιγράψει η Γαλλία, το Βέλγιο, ζητάει τώρα η Κύπρος, η Ισπανία έχει πει στη Βουλή ότι θέλουν να κάνουν κάτι παρόμοιο με το καλάθι και προχθές διάβαζα ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο Υπουργός τους είπε ότι πρέπει να κάνουν κάτι σαν το καλάθι. Λοιπόν είναι δυνατόν όλοι οι άλλοι να αντιγράφουν την ιδέα που είχαμε στο γραφείο μου κι εμείς όλη την ώρα να γκρινιάζουμε;» ανέφερε ακόμα ο υπουργός Ανάπτυξης.

Όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα του μέτρου του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι με βάση και μελέτη του ΙΕΛΑΚ, «οι έξι στους δέκα πελάτες των σούπερ μάρκετ αγοράζουν τουλάχιστον τρία προϊόντα από το καλάθι, άρα λοιπόν το καλάθι πουλάει. Γιατί πουλάει; Γιατί επαναλαμβάνω αγοράζεις τα προϊόντα στην ίδια τιμή και σε πολλές περιπτώσεις σε χαμηλότερη τιμή από 1η Νοεμβρίου».

Ο ίδιος τόνισε ότι «τα μέτρα τα οποία λαμβάνουμε αρχίζουν και αποδίδουν».

«Έχω πει πολλές φορές ότι το 2022, παρά τον πληθωρισμό, το διαθέσιμο εισόδημα αυξήθηκε. Αυξήθηκε διότι αυξήθηκε ο βασικός μισθός, καταργήσαμε την εισφορά αλληλεγγύης άρα, μειώθηκαν οι κρατήσεις, μειώσαμε μια σειρά φόρων, όπως τον ΕΝΦΙΑ, τον φόρο εισοδήματος και τα λοιπά. Άρα, τελικά το εισόδημά μας αυξήθηκε» είπε.

«Πάσχα, είχαμε την μεγαλύτερη έξοδο των τελευταίων 15 ετών. Δεν έβρισκες ράντζο. Τώρα, στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς δεν υπήρχε κατάλυμα σε κανένα τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα» παρατήρησε επίσης.

Αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές και ερωτηθείς εάν η χώρα θα οδηγηθεί σε δεύτερη κάλπη, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι«ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η αυτοδυναμία και αυτό δεν είναι αλαζονικό».

«Εάν ο ελληνικός λαός στις 21 Μαΐου μάς δώσει αυτή την εντολή που χρειαζόμαστε, πιστεύω ότι θα ανοίξουμε τον δρόμο για μία νέα 4ετία του Κυριάκου Μητσοτάκη με σταθερότητα» επεσήμανε και συμπλήρωσε: «Εάν η χώρα μας έχει πολιτική σταθερότητα και βγούμε από τις εκλογές αυτές με μία αυτοδύναμη Κυβέρνηση η οικονομία του 2023 θα πάει καταπληκτικά καλά. Πιστεύω συνολικά πάνω από 3% θα είναι η ανάπτυξη στην Ελλάδα και τα επόμενα χρόνια, θα πάμε καταπληκτικά. Θα είναι κρίμα να έχουμε φτάσει στην πηγή, μετά από τόσες θυσίες ως ελληνικός λαός και να μην πιούμε νερό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράβηξε «χειρόφρενο» ο πληθωρισμός τον Απρίλιο στο 3% - «Βουτιά» σε ηλεκτρισμό και φυσικό αέριο

Morgan Stanley: «Ταύρος» για οικονομία και Χρηματιστήριο - Ξεχωρίζει Πειραιώς, Eurobank

Στουρνάρας: Είμαστε κοντά στην επενδυτική βαθμίδα αλλά δεν θα λύσει τα πάντα -Η οικονομία χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider