CEO της Goldman: Η Ινδία οδεύει προς ραγδαία ανάπτυξη αλλά οι προκλήσεις παραμένουν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CEO της Goldman: Η Ινδία οδεύει προς ραγδαία ανάπτυξη αλλά οι προκλήσεις παραμένουν
Η Ινδία έχει μια «πολύ, πολύ υψηλή τροχιά ανάπτυξης», αλλά οι γραφειοκρατικές προκλήσεις εξακολουθούν να υφίστανται, δήλωσε ο CEO της Goldman Sachs Ντέιβιντ Σόλομον σε αποκλειστική συνέντευξη στους Economic Times.

Η Ινδία διαγράφει μια «πολύ, πολύ υψηλή τροχιά ανάπτυξης», αλλά οι γραφειοκρατικές προκλήσεις εξακολουθούν να υφίστανται, δήλωσε ο CEO της Goldman Sachs Ντέιβιντ Σόλομον σε αποκλειστική συνέντευξη στους Economic Times.

Οι οικονομολόγοι της επενδυτικής τράπεζας αναμένουν ότι η οικονομία της Ινδίας θα αναπτυχθεί κατά 6% έως 7% τα επόμενα τρία χρόνια, είπε ο Solomon.

«Είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό καθώς οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να διαφοροποιούν τις αλυσίδες εφοδιασμού και να σκέφτονται διαφορετικά για το πού υπάρχει ανάπτυξη και πού μπορούν να δραστηριοποιηθούν», είπε στο ινδικό έντυπο. «Είναι μια πολύ καλή στιγμή να κάνουμε πραγματικά έναν απολογισμό του τι συμβαίνει εδώ».

Υπάρχει μεγάλη ευκαιρία εδώ λόγω του μεγέθους του πληθυσμού και της αύξησής του, αλλά υπάρχουν προκλήσεις όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας ορισμένων τμημάτων της γραφειοκρατικής δομής...

Ο CEO μίλησε, εξάλλου, για την αποπαγκοσμιοποίηση και τι σημαίνει εν μέσω «αποσύνδεσης ΗΠΑ-Κίνας»: ένας όρος που αναφέρεται στην αποσύνθεση της οικονομικής εξάρτησης μεταξύ των δύο ανταγωνιστών.

«Έχουν συμβεί πολλά στον κόσμο και νομίζω ότι κοιτάζοντας την Ινδία, οι άνθρωποι βλέπουν ευκαιρίες. Την βλέπουν με έναν ελαφρώς διαφορετικό φακό από ό,τι την έβλεπαν το 2019», είπε.

Ο ανταγωνισμός ΗΠΑ-Κίνας

Ο Σόλομον, βέβαια, δεν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα αποσυνδέονται.

Είπε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στους όρους της σχέσης τους στο μέλλον, «αλλά αυτό διαφέρει από την πλήρη οικονομική αποσύνδεση. Αυτό με τη σειρά του, παρουσιάζει μια πολύ ενδιαφέρουσα ευκαιρία για την Ινδία, αλλά και πάλι, όχι χωρίς προκλήσεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider