Βρετανία: Στο 0,1% «κλείδωσε» η ανάπτυξη του ΑΕΠ στο α' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Στο 0,1% «κλείδωσε» η ανάπτυξη του ΑΕΠ στο α' τρίμηνο
Μεταξύ των G-7, μόνο η Βρετανία και η Γερμανία κινούνται κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα στην ανάπτυξη της οικονομίας τους,

Με ρυθμό 0,1% αναπτύχθηκε η οικονομία της Βρετανίας για το α' τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία για το ΑΕΠ που ανακοίνωσε η στατιστική αρχή της χώρας (ONS) και τα οποία κινήθηκαν εντός της προκαταρκτικής εκτίμησης.

Όπως ανακοίνωσε η ONS, το βρετανικό ΑΕΠ «έτρεξε» με ρυθμό 0,1% σε τριμηνιαίο επίπεδο, όπως αναφερόταν στην αρχική εκτίμηση και εντός των προβλέψεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Η ανάπτυξη ήταν κατά 0,5% μικρότερη από αυτή του α' τριμήνου του 2019, προ της πανδημίας του κορονοϊού.

Μεταξύ των μελών της ομάδας των G-7, μόνο η Βρετανία και η Γερμανία κινούνται κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα στην ανάπτυξη της οικονομίας τους κατά το α' τρίμηνο του 2023, μετέδωσε το MarketWatch.

Εξάλλου, για τον Απρίλιο του 2023 το ΑΕΠ της Βρετανίας «έτρεξε» σε μηνιαίο επίπεδο με ρυθμό 0,2%, εντός τω εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ακόμα, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στη Βρετανία διευρύνθηκε σε 10,8 δισ. στερλίνες το α' τρίμηνο από έλλειμμα 2,5 δισ. στερλινών το δ' τρίμηνο του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Σε χαμηλό 14 μηνών ο πληθωρισμός, στα «χνάρια» Ιταλίας - Ισπανίας

Γερμανία: Ισχυρή «κατηφόρα» στις λιανικές πωλήσεις για τον Μάιο

Κίνα: Τα στοιχεία για την εργοστασιακή δραστηριότητα «ρίχνουν σκιά» στην ανάκαμψη

gazzetta
gazzetta reader insider insider