Γερμανία: Ισχυρή «κατηφόρα» στις λιανικές πωλήσεις για τον Μάιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Ισχυρή «κατηφόρα» στις λιανικές πωλήσεις για τον Μάιο
Ααπροθυμία των καταναλωτών για δαπάνες την ώρα που οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Μεγάλη συρρίκνωση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία για τον Μάιο, δείχνοντας την απροθυμία των καταναλωτών για δαπάνες την ώρα που οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία (Destatis), οι λιανικές πωλήσεις σε ετήσιο επίπεδο συρρικνώθηκαν 3,6% έναντι πτώσης 4,3% τον Απρίλιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια πτώση στο 4,3%.

Σε μηνιαίο επίπεδο οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκα 0,4% έναντι αύξησης 0,8% και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να παρουσιάσουν μηδενική μεταβολή.

Τα στοιχεία έρχονται μετά από τις ανακοινώσεις της Πέμπτης για τον πληθωρισμό στη Γερμανία, που κατέγραψε άνοδο για τον Ιούνιο εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση τιμών σημείωσαν τα τρόφιμα, σύμφωνα με την Destatis.

Εξάλλου, ο δείκτης τιμών εισαγωγών στη Γερμανία για τον Μάιο σε ετήσιο επίπεδο συρρικνώθηκε 9,1% έναντι πτώσης 9,2% που ανέμεναν οι αναλυτές. Σε μηνιαίο επίπεδο υποχώρησε 1,4% έναντι εκτίμησης για συρρίκνωση 1,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η «κυριαρχία» πετρελαίου και φυσικού αερίου θα συνεχιστεί για δεκαετίες - 4 τρισ. δολάρια χρειάζεται η «καθαρή» ενέργεια

Λίθιο: Ρωσία και Κίνα επενδύουν στη Βολιβία

gazzetta
gazzetta reader insider insider