Στο «στόχαστρο» της ΕΕ η ανακεφαλαιοποίηση της αεροπορικής SAS, ύψους 1 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «στόχαστρο» της ΕΕ η ανακεφαλαιοποίηση της αεροπορικής SAS, ύψους 1 δισ. ευρώ
Για την απόφαση της Σουηδίας και της Δανίας για ανακεφαλαιοποίηση της αεροπορικής SAS με 1 δισ. ευρώ, εν μέσω της κρίσης που επηρέασε τον κλάδο κατά την κορύφωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την Τρίτη πως ξεκίνησε εις βάθος έρευνας για την απόφαση της Σουηδίας και της Δανίας για ανακεφαλαιοποίηση της αεροπορικής SAS με 1 δισ. ευρώ, εν μέσω της κρίσης που επηρέασε τον κλάδο κατά την κορύφωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Μετά από τη σχετική εισήγηση που έβγαλε το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης -το δεύτερη τη τάξει δικαστικό σώμα της ΕΕ- τον Μάιο, η Κομισιόν ανακοίνωσε πως εξετάζει το εάν η ανακεφαλαοποίηση είναι εντός των κανόνων κρατικών ενισχύσεων.

Το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε ότι η Επιτροπή δεν είχε απαιτήσει τη συμπερίληψη ενός μηχανισμού που να διασφαλίζει ότι η Δανία και η Σουηδία θα λάβουν επαρκή αμοιβή για την επένδυσή τους και ότι η SAS θα έχει κίνητρα για να εξαγοράσει τις μετοχές που απέκτησαν οι δύο χώρες το συντομότερο δυνατό.

Η Κομισιόν ανέφερε την Τρίτη ότι η προκαταρκτική της άποψη σε αυτό το στάδιο είναι ότι το μέτρο ανακεφαλαιοποίησης είναι σύμφωνο με τους κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Αύξηση πωλήσεων για την Sainsbury's, καθώς υποχωρεί ο πληθωρισμός των τροφίμων

gazzetta
gazzetta reader insider insider