Κάτω από το μηδέν οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάτω από το μηδέν οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη 
Η Γερμανία, η Δανία και η Ολλανδία πρόκειται να έχουν πιο αρνητικές τιμές και αύριο.

Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη έπεσαν και πάλι κάτω από το μηδέν, καθώς η παραγωγή από τα φωτοβολταϊκά πάρκα «φορτώνει» το ενεργειακό δίκτυο

Όπως αναφέρει το Bloomberg, πρόκειται για ένα ολοένα και πιο συχνό φαινόμενο καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να προσθέσει περισσότερα φωτοβολταϊκά πάρκα ώστε να μειώσει την εξάρτηση της από τα ορυκτά καύσιμα.

Οι ενδοημερήσιες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης, έγιναν αρνητικές από τη 1 μ.μ. έως τις 3 μ.μ. της Τρίτης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Epex Spot.

Η κίνηση έρχεται μετά από τα ιστορικά χαμηλά στις τιμές που σημειώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ενώ τα Σάββατα και τις Κυριακές είναι πιο πιθανό να υπάρχουν αρνητικές τιμές ρεύματος επειδή η ζήτηση είναι χαμηλότερη, το φαινόμενο είναι ασυνήθιστο στη μέση της εργάσιμης εβδομάδας.

Το δημοσίευμα προθέτει πως η Γερμανία, η Δανία και η Ολλανδία πρόκειται να έχουν ακόμη πιο αρνητικές τιμές και αύριο.

Χωρίς μια σημαντική μεταβολή στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, οι αρνητικές τιμές θα γίνονται όλο και πιο συχνές στο μέλλον.

Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ευκαιρία για τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν περισσότερη ενέργεια στη μέση της ημέρας για τη φόρτιση των αυτοκινήτων και τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους στις φθηνότερες και πιο «πράσινες» ώρες της μέρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΤΕ: 1 στις 2 από τις επενδυτικά ενεργές ΜμΕ αξιοποιούν το Ταμείο Ανάκαμψης

gazzetta
gazzetta reader insider insider