Γαλλία: Στο 1 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι ζημιές από τις αναταραχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Στο 1 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι ζημιές από τις αναταραχές
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί με περισσότερους από 200 δημάρχους για να αξιολογήσει τις επιπτώσεις των αναταραχών που συγκλόνισαν τη Γαλλία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί με περισσότερους από 200 δημάρχους για να αξιολογήσει τις επιπτώσεις από τις αναταραχές που συγκλόνισαν τη Γαλλία.

Το λόμπι των Γάλλων εργοδοτών Medef υπολόγισε το κόστος της βίας που ξέσπασε μετά τον πυροβολισμό του Nahel, ενός 17χρονου αφρικανικής καταγωγής, από αστυνομικό την περασμένη Τρίτη σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ: 200 επιχειρήσεις λεηλατήθηκαν, ενώ 300 υποκαταστήματα τραπεζών και 250 καταστήματα καπνού καταστράφηκαν. Η συγκεκριμένη εκτίμηση καλύπτει τις επιχειρήσεις και δεν περιλαμβάνει τις ζημιές σε σχολεία, δημαρχεία ή κοινοτικά κέντρα.

Η βία έφερε ξανά στην επιφάνεια τις μακροχρόνιες εντάσεις για το ρατσισμό και την ανισότητα στη χώρα, ιδίως στις εθνοτικά μικτές γειτονιές γύρω από τις πόλεις και τις κωμοπόλεις. Η αντιπολίτευση και στα δύο άκρα του πολιτικού φάσματος έχει εκμεταλλευτεί την κρίση ως απόδειξη ότι η κυβέρνηση αποτυγχάνει να εγγυηθεί τη δημόσια ασφάλεια και να αμβλύνει τις οικονομικές ανισότητες.

«Τα βίντεο των ταραχών που κυκλοφόρησαν σε όλο τον κόσμο έβλαψαν την εικόνα της Γαλλίας», δήλωσε ο επικεφαλής της Medef Geoffroy Roux de Bézieux στην εφημερίδα Le Parisien. «Είναι δύσκολο να πούμε αν ο αντίκτυπος θα είναι μακροχρόνιος, αλλά σίγουρα θα υπάρξει μείωση των κρατήσεων αυτό το καλοκαίρι, αν και η σεζόν είχε φανεί πολλά υποσχόμενη. Πολλές κρατήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε ένα Παρίσι που φλέγεται ξεκινά η Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής

gazzetta
gazzetta reader insider insider