ΗΠΑ: Σε χαμηλό ενός μήνα η ζήτηση για ενυπόθηκα δάνεια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σε χαμηλό ενός μήνα η ζήτηση για ενυπόθηκα δάνεια
Ο συνολικός όγκος των αιτήσεων για ενυπόθηκα δάνεια μειώθηκε κατά 4,4%, συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα επιτόκια των ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ έφτασαν την περασμένη εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδό τους από τα τέλη Μαΐου, γεγονός που με τη σειρά του επιβάρυνε τη ζήτηση ενυπόθηκων δανείων.

Ο συνολικός όγκος των αιτήσεων για ενυπόθηκα δάνεια μειώθηκε κατά 4,4%, συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη της αμερικανικής Ένωσης Τραπεζών Ενυπόθηκων Δανείων. Η ζήτηση βρίσκεται πλέον στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα.

Το μέσο συμβατικό επιτόκιο για τα 30ετή στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου με προσαρμοσμένα υπόλοιπα δανείων (726.200 δολάρια ή λιγότερο) αυξήθηκε σε 6,85% από 6,75%, σύμφωνα με το CNBC.

Τα στοιχεία έρχονται εν μέσω της ανόδου του κόστου δανεισμού στις ΗΠΑ λόγω των αυξημένων επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed).

Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής (FOMC) της Fed που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη έδειξαν πως τα στελέχη της τράεπζας προσανατολίζονται σε μικρές αυξήσεις των επιτοκίων για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

OPEC: Ανοιχτός στην είσοδο νέων μελών

gazzetta
gazzetta reader insider insider