Αύξηση 244% στις απολύσεις εργαζομένων στις ΗΠΑ για το α' εξάμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση 244% στις απολύσεις εργαζομένων στις ΗΠΑ για το α' εξάμηνο
Οι περικοπές στον κλάδο της τεχνολογίας είναι αυξημένες κατά 2.353%.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2022 κινήθηκαν οι απολύσεις εργαζόμενων στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας απασχόλησης Challenger, Gray & Christmas που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.

Ο συνολικός αριθμός των απολύσεων για τον περασμένο μήνα ανήλθε σε 40.709, μειωμένος κατά 49% σε σχέση με τις απολύσεις του Μαΐου. Σημειώνεται πως τον Ιούνιο του 2022 οι απολύσεις που είχαν καταγραφεί στην έρευνα της ίδιας εταιρείας ήταν 32.517.

Σε επίπεδο 6μηνου, καταγράφηκαν 458.209 απολύσεις στις ΗΠΑ, αυξημένες κατά 244% σε σχέση με το α' εξάμηνο του 2022.

«Η μείωση των περικοπών δεν είναι ασυνήθιστη για τους καλοκαιρινούς μήνες. Στην πραγματικότητα, ο Ιούνιος είναι ιστορικά ο πιο βραδύς μήνας για τις απολύσεις. Είναι επίσης πιθανό ότι οι βαθιές απώλειες θέσεων εργασίας που προβλέπονται λόγω του πληθωρισμού και των επιτοκίων δεν θα πραγματοποιηθούν, ιδίως καθώς η (ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ) Fed διατηρεί τα επιτόκια της σε υψηλά επίπεδα» σημειώνεται στην έκθεση της Challenger.

Στην τεχνολογία οι περισσότερες απολύσεις

Ο τομέας της τεχνολογίας συνεχίζει να μειώνει τις θέσεις εργασίας με τον ταχύτερο ρυθμό, με 141.516 συνολικές περικοπές θέσεων εργασίας που ανακοινώθηκαν στο α' εξάμηνο του 2023, αυξημένες κατά 2.353% από 5.769 την ίδια περίοδο το 2022.

Σε μηνιαία βάση, ωστόσο, οι περικοπές αυτές επιβραδύνθηκαν κατά σχεδόν 80%, πέφτοντας σε 4.685 τον Ιούνιο από 22.887 τον Μάιο.

Σημειώνεται πως οι αναλυτές αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ κατά τον Ιούνιο που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, ώστε να φανεί το κατά πόσο οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed έχουν επηρεάσει τη διάθεση των επιχειρήσεων για προσλήψεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η αύξηση στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Μάιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider