Ρωσία: Οι κυρώσεις της Δύσης έφεραν πρωτιά για τα κινεζικά αυτοκίνητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Οι κυρώσεις της Δύσης έφεραν πρωτιά για τα κινεζικά αυτοκίνητα
Αριθμός σχεδόν διπλάσιο από την επόμενη χώρα στη σχετική λίστα, το Μεξικό, όπου έγιναν εισαγωγές 159.000 αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν στην Κίνα.

Η Ρωσία είναι με διαφορά η χώρα στην οποία εισάγονται τα περισσότερα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ένωση αυτοκινητοβιομηχανιών της ασιατικής χώρας.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το γεγονός αυτό έρχεται εν μέσω των κυρώσεων από εταιρείες της Δύσης στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Κίνα εξήγαγε 287.000 αυτοκίνητα στη Ρωσία από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2023. Πρόκειται για αριθμό σχεδόν διπλάσιο από την επόμενη χώρα στη σχετική λίστα, το Μεξικό, όπου έγιναν εισαγωγές 159.000 αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν στην Κίνα.

Σημειώνεται πως για το σύνολο του 2022, οι κινεζικές εξαγωγές αυτοκινήτων στη Ρωσία ανήλθαν σε 162.000.

Οι Chery Automobile, Zhejiang Geely και Great Wall Motor είναι οι εταιρείες με τα περισσότερα οχήματα στην αγορά της Ρωσίας, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 1/3 των συνολικών πωλήσεων για το α' εξάμηνο του 2023, σύμφωνα με στοιχεία από την Ένωση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων.

Μεγάλες διεθνείς αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Toyota και η Volkswagen καθώς και εταιρείες από την Apple έως τη McDonald's, αποσύρθηκαν από τη Ρωσία καθώς θεσπίστηκαν οικονομικές κυρώσεις μετά την εισβολή που ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ορισμένες αντιμετώπισαν μποϊκοτάζ από τους καταναλωτές αφού χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να αποχωρήσουν, συμπεριλαμβανομένης της Renault και της ιαπωνικής Fast Retailing, ιδιοκτήτριας της Uniqlo.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Renault: Αύξηση πωλήσεων 11% στο α΄ εξάμηνο - Πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια

IEA: Οι επενδύσεις στα κρίσιμα μέταλλα θα μειώσουν τις ελλείψεις στις αγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider