Στουρνάρας: Μία ακόμα αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ είναι αρκετή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στουρνάρας: Μία ακόμα αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ είναι αρκετή
Την εκτίμηση ότι μία ακόμα αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ αυτόν τον μήνα θα ήταν αρκετή, εξέφρασε ο Γιάννης Στουρνάρας, προτάσσοντας το επιχείρημα ότι η περαιτέρω σύσφιξη θα μπορούσε να βλάψει την οικονομία. 

Την εκτίμηση ότι μία ακόμα αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αυτόν τον μήνα, θα ήταν αρκετή, εξέφρασε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας, προτάσσοντας το επιχείρημα ότι η περαιτέρω σύσφιξη θα μπορούσε να βλάψει την οικονομία.

«Μπορεί να έχουμε μία ακόμα κίνηση 25 μονάδων βάσης την επόμενη εβδομάδα, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσουμε πέρα από αυτό» σημείωσε συγκεκριμένα ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας στο CGTN Europe, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

«Θα σταματήσουμε εκεί. Αυτή είναι η γνώμη μου» επεσήμανε ακόμα.

Παράλληλα, ερωτηθείς για το ποιο επιχείρημα θα έθετε υπέρ του να μπει τέλος στον κύκλο των αυξήσεων επιτοκίων, αντί να δοθεί συνέχεια, ο ίδιος απάντησε: «Το επιχείρημα ότι ο πληθωρισμός πέφτει και έχουμε διαπιστώσει ότι βρισκόμαστε στο βέλτιστο σημείο που περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων μπορεί να βλάψουν την οικονομία».

Αυτά, καθώς επενδυτές και αναλυτές «στοιχηματίζουν» σε μία νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 27 Ιουλίου.

Προσφάτως, το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Κλάας Κνοτ είχε δηλώσει ότι ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων, πέρα από τον Ιουλίο, «θα συνιστούσε - το πολύ - μία πιθανότητα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι βεβαιότητα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: «Σφίγγει τα λουριά» στις τράπεζες, ζητώντας εβδομαδιαία στοιχεία ρευστότητας

Γιατί η ισχνή ανάπτυξη της Κίνας αποτελεί κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία

Πληθωρισμός: Επιβράδυνση στο 2,8% τον Ιούνιο στην Ελλάδα - Η 5η καλύτερη επίδοση στην ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider