Barclays: Προειδοποιεί για την ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων, παρά τα κέρδη του τελευταίου μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Barclays: Προειδοποιεί για την ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων, παρά τα κέρδη του τελευταίου μήνα
Προειδοποιώντας κατά της «πεποίθησης ότι οι μειώσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να έρθουν μάλλον νωρίτερα παρά αργότερα». 

Προς την 4η συνεχόμενη εβδομάδα κερδών κινούνται οι μετοχές των ευρωπαϊκών εταιρειών ακινήτων εν μέσω της προσδοκίας των αγορών για κάμψη στα επιτόκια των ισχυρών κεντρικών τραπεζών. Ωστόσο, η Barclays υποστηρίζει πως οι επενδυτές φαίνεται να είναι υπερβολικά αισιόδοξοι.

Ο δείκτης real estate του πανευρωπαϊκού Stoxx 600 κινείται πως ακόμα μια εβδομάδα κερδών, με άνοδο 3,8%. Με αφορμή τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Βρετανία, ενισχύονται οι εκτιμήσεις για το ότι η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) θα προχωρήσει σε ηπιότερες αυξήσεις των επιτοκίων της το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται πως ο δείκτης κινείται προς το μεγαλύτερο ανοδικό του σερί από τον Νοέμβριο του 2022, υποχωρώντας ωστόσο 20% σε σχέση με την απόδοση του προηγούμενου χρόνου.

«Αντιξοότητες από τα επιτόκια».

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η Barclays τόνισε σε σχετικό report προς τους πελάτες της που εκδόθηκε την Πέμπτη ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί, προειδοποιώντας κατά της «πεποίθησης ότι οι μειώσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να έρθουν μάλλον νωρίτερα παρά αργότερα».

«Παρά την καλύτερη του αναμενόμενου πορεία του βρετανικού πληθωρισμού, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι ελπίδες για σημαντική μείωση των επιτοκίων είναι υπερβολικά αισιόδοξες. Οι αποδόσεις των ακινήτων έχουν ακόμη περαιτέρω επέκταση και οι εταιρείες αντιμετωπίζουν αντιξοότητες από την αναχρηματοδότηση με τα τρέχοντα υψηλότερα επιτόκια» σημειώνεται στο report.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καναδάς: Κάτω από τις εκτιμήσεις οι λιανικές πωλήσεις τον Μάιο

Κάθι Γουντ: «Ξεφορτώθηκε» μετοχές της GM και ενίσχυσε την έκθεση της στην TSMC

Moody's: Η «μάχη» για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες και η θέση της Ελλάδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider