Κίνα: Συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας για 4ο μήνα τον Ιούλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας για 4ο μήνα τον Ιούλιο
Ο μεταποιητικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 49,3 μονάδες τον Ιούλιο από τις 49 τον Ιούνιο, ξεπερνώντας τις 49 μονάδες που ανέμεναν οικονομολόγοι.

Συρρίκνωση για τέταρτο διαδοχικό μήνα σημείωσε τον Ιούλιο η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα, αν και αυξήθηκε ελαφρώς, αναδεικνύοντας τις αδυναμίες της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 49,3 μονάδες τον Ιούλιο από τις 49 τον Ιούνιο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, ξεπερνώντας τις 49 μονάδες που ανέμεναν οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

«Αν και ο δείκτης ανέκαμψε στις 49,3% μονάδες αυτόν τον μήνα, ορισμένες επιχειρήσεις ανέφεραν ότι το τρέχον εξωτερικό περιβάλλον είναι περίπλοκο και δυσμενές, οι παραγγελίες στο εξωτερικό έχουν μειωθεί και η ανεπαρκής ζήτηση εξακολουθεί να είναι η κύρια δυσκολία που αντιμετωπίζουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας.

Στους επιμέρους δείκτες, η παραγωγή μειώθηκε στις 50,2 από 50,3 μονάδες, ενώ ο δείκτης παραγγελιών υποχώρησε στις 46,3 μονάδες τον Ιούλιο από τις 46,4 μονάδες τον Ιούνιο.

Παράλληλα, ο μη μεταποιητικός δείκτης, που περιλαμβάνει τους κλάδους υπηρεσιών και κατασκευών, μειώθηκε στις 51,5 μονάδες από 53,2 μονάδες, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο για φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σφοδρές μάχες στα βορειοανατολικά, εδαφικά κέρδη για τις ουκρανικές δυνάμεις

Έρευνα: Σε ρύπανση θα μετατραπεί το 43% των πλαστικών που κατασκευάζονται φέτος

gazzetta
gazzetta reader insider insider