ADP: Πάνω από τις εκτιμήσεις οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ADP: Πάνω από τις εκτιμήσεις οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο
Παρά την παρατεταμένη προσπάθεια της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed) για την επιβράδυνση της οικονομίας και τη μείωση του πληθωρισμού, μέσω των αυξήσεων των επιτοκίων της.

Σημαντικά πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ κατά τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Τετάρτη η εταιρεία ερευνών ADP.

Ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ πρόσθεσε 324.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο έναντι των 455.000 θέσεων στην αναθεωρημένη μέτρηση για τον Ιούνιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 190.000 θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, η ADP ανακοίνωσε πως σε ετήσιο επίπεδο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 6,2%. Πρόκειται για την ηπιότερη ετήσια αύξηση των μισθών από τον Νοέμβριο του 2021.

«Η οικονομία τα πηγαίνει καλύτερα από ό,τι αναμενόταν και η υγιής αγορά εργασίας συνεχίζει να στηρίζει τις δαπάνες των νοικοκυριών. Συνεχίζουμε να βλέπουμε επιβράδυνση της αύξησης των μισθών χωρίς ευρεία απώλεια θέσεων εργασίας» ανέφερε η επικεφαλής οικονομολόγος της ADP, Νέλα Ρίτσαρντσον.

Οι κλάδοι της οικονομίας που σχετίζονται με τις υπηρεσίες κυριάρχησαν στη δημιουργία θέσεων εργασίας, με 303.000 θέσεις εργασίας για τον Ιούλιο

Η προσοχή στην Fed

Τα στοιχεία έρχονται ως μα ακόμα ένδειξη για το ότι η αμερικανική αγορά εργασίας έχει διατηρήσει την ισχύ της παρά την παρατεταμένη προσπάθεια της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed) για την επιβράδυνση της οικονομίας και τη μείωση του πληθωρισμού, μέσω των αυξήσεων των επιτοκίων της.

Σημειώνεται πως οι αναλυτές αναμένουν τα στοιχεία της κυβέρνησης για την πορεία της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ κατά τον Ιούλιο που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, 4 Αυγούστου, ώστε να αποκτήσουν μια καλύτερη εικόνα για το κατά πόσο το περιβάλλον του υψηλού πληθωρισμού και του ενισχυμένου κόστους δανεισμού έχει επηρεάσει τις προσλήψεις από τους Αμερικανούς εργοδότες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υποβάθμιση των ΗΠΑ από Fitch: Οι ανησυχίες, οι κινήσεις των ομολόγων και οι 4... εκλεχτοί

gazzetta
gazzetta reader insider insider