«Καμπάνα» Moody's στην Ιταλία: Credit negative ο φόρος στα κέρδη των τραπεζών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καμπάνα» Moody's στην Ιταλία: Credit negative ο φόρος στα κέρδη των τραπεζών
Ο οίκος αξιολόγησης χαρακτηρίζει ως «πιστοληπτικά αρνητικό» τον φόρο επί των υπερκερδών στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ιταλίας

Προειδοίηση για τις αποφάσεις της κυβέρνησης της Τζόρτζια Μελόνι στην Ιταλία για φορολόγηση των τραπεζών έστειλε την Πέμπτη η Moody's.

Σε σχετικό report, ο οίκος αξιολόγησης χαρακτηρίζει ως «πιστοληπτικά αρνητικό» (credit negative) τον φόρο επί των υπερκερδών στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ιταλίας που ανακοίνωσε την τρέχουσα εβδομάδα η Ρώμη.

Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία μεταξύ της Μελόνι και του αναπληρωτή πρωθυπουργού Ματέο Σαλβίνι, για τον αιφνιδιαστικό φόρο 40% στα τραπεζικά κέρδη που συγκλόνισε τις αγορές, συζητήθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Η απόφαση τελευταίας στιγμής ήταν γεμάτη «τρύπες» όταν ανακοινώθηκε από τον Σαλβίνι 24 ώρες αργότερα. Αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών πέρασαν την Τρίτη προσπαθώντας να βρουν πώς να εφαρμόσουν τα ευρεία σχέδια των ανωτέρων τους και πώς να καθησυχάσουν τους επενδυτές καθώς οι τραπεζικές μετοχές κατρακυλούσαν.

Το αποτέλεσμα ήταν αργά το βράδυ να γίνει μια οπισθοδρόμηση προτού διευκρινιστεί επίσημα πως ο αντίκτυπος της έκτακτης εισφοράς θα περιοριστεί για πολλές τράπεζες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Μπλόκο σε αμερικανικές επενδύσεις στην Κίνα - Στο «στόχαστρο» τομείς της τεχνολογίας

Commerzbank: Βλέπει περαιτέρω πτώση της τουρκικής λίρας - Στις 30 λίρες ανά 1 δολάριο έως το τέλος του 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider