Σ. Αραβία: Έως και 4 φορές πάνω τα δικαιώματα μετάδοσης της ποδοσφαιρικής λίγκας, μετά από τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σ. Αραβία: Έως και 4 φορές πάνω τα δικαιώματα μετάδοσης της ποδοσφαιρικής λίγκας, μετά από τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Συμφωνία με το Fox Sports, το οποίο θα μεταδίδει τους αγώνες μέσω των καλωδιακών καναλιών του στις ΗΠΑ

Περισσότερα χρήματα για μεταδόσεις σε περισσότερες χώρες του κόσμου ζητά η ποδοσφαιρική λίγκα της Σαουδικής Αραβίας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των του πρωταθλήματος της, μετά από τις αφίξεις κορυφαίων ονομάτων του αθλήματος στη χώρα, όπως του Κριστιάνο Ρονάλντο, του Καρίμ Μπενζεμά και πολλών άλλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η Saudi Pro Football League θέλει συμφωνίας για εξασφάλιση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε πάνω από 130 χώρες του κόσμου, με κόστος που φτάνει έως και 4 φορές πιο πάνω συγκριτικά με αυτό της προηγούμενης σεζόν,

Σύμφωνα με στοιχεία του SportBusiness Media Rights Tracker, η σαουδαραβική λίγκα είχε τη σεζόν 2022-2023 συνολικά 28 διεθνείς συμφωνίες για τη μετάδοση των αγώνων, που απέφεραν έσοδα 710.000 δολάρια.

Αν και τα έσοδα από τις φετινές συμφωνίες θα είναι υψηλότερα, επισκιάζονται από τις δαπάνες για το ποδόσφαιρο τους τελευταίους μήνες, μεταξύ των οποίων πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια μόνο για τον Κριστιάνο.

Σύμφωνα με την Deloitte, η Premier League στην Αγγλία πιθανότατα απέφερε έσοδα άνω των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα δικαιώματα μετάδοσης τη σεζόν 2022/23.

Τα deals της φετινής σεζόν περιλαμβάνουν συμφωνία με το Fox Sports, το οποίο θα μεταδίδει τους αγώνες μέσω των καλωδιακών καναλιών του στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Επιπλέον, το πρωτάθλημα έχει εξασφαλίσει συμφωνίες με τον αθλητικό streamer DAZN για την προβολή αγώνων σε πολλά εδάφη, αξίας περίπου 500.000 δολαρίων ετησίως.

«Αυτές οι συμφωνίες έρχονται σε μια περίοδο πραγματικής ανάπτυξης για το ποδόσφαιρο της Σαουδικής Αραβίας, με αυξανόμενο ενδιαφέρον για το σαουδαραβικό πρωτάθλημα Roshn από τους οπαδούς του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο», ανέφερε σε δήλωσή του ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της Saudi Pro League, Σαάντ Αλεζίζ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider