«Καμπανάκι» από την BofA για τις τεχνολογικές μετοχές παρά τις μεγάλες εισροές κεφαλαίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καμπανάκι» από την BofA για τις τεχνολογικές μετοχές παρά τις μεγάλες εισροές κεφαλαίων
«Προβλήματα» στις μετοχές του τεχνολογικού τομέα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους προβλέπουν οι αναλυτές της BofA Global Research.

«Προβλήματα» στις μετοχές του τεχνολογικού τομέα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους προβλέπουν οι αναλυτές της BofA Global Research, παρά το γεγονός πως ο κλάδος κατέγραψε τις μεγαλύτερες εισροές κεφαλαίων εδώ και 10 εβδομάδες.

Όπως σημειώνει το Reuters, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ενισχύεται σχεδόν 28% μέχρι στιγμής μέσα στο 2023, λαμβάνοντας ώθηση από την απόδοση των κολοσσών του κλάδου αλλά και από τον ενθουσιασμό που προκαλούν στους επενδυτές οι προοπτικές της τεχνητής νοημοσύνης.

Ωστόσο, οι αναλυτές της Bank of America εκτιμούν πως η μείωση των ισολογισμών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας -η οποία φέτος θα αγγίξει τα 3 τρισ. δολάρια- έρχεται σε αντίθεση με τους στόχους για νέα ιστορικά υψηλά, καθώς τα τελευταία 15 χρόνια η ανάπτυξη του τεχνολογικού δείκτη πήγαινε παράλληλα με την αύξηση της ρευστότητας από την Fed.

Σημειώνεται πως ο τομέας της τεχνολογίας κατέγραψε εισροές 2,3 δισ. δολαρίων, τις μεγαλύτερες εδώ και 10 εβδομάδες, ανέφερε η BofA στην έκθεσή της, ενώ η αγορά κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ κατέγραψε την 28η εβδομάδα συνεχών εισροών, διανύοντας το μεγαλύτερο σερί από το 2010.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η «ολοκλήρωση» της κατάρρευσης του Μπρέτον Γουντς (!) πίσω από την επέκταση των BRICS

Πάουελ: «Πολύ υψηλός» ο πληθωρισμός - Αλλά θα κινηθούμε προσεκτικά

Η Boeing ξεκινά εκ νέου της παραδόσεις των 737 MAX στην Κίνα μετά από διακοπή 4 ετών

gazzetta
gazzetta reader insider insider